Zaloga skompletowana na dwa jachty i plyniemy dookola Rugii w 22.06-29.06.2013 :-)
s/y BlueBack
s/y Moonlight
Wersja do druku
Zaloga skompletowana na dwa jachty i plyniemy dookola Rugii w 22.06-29.06.2013 :-)
s/y BlueBack
s/y Moonlight
Fullriggeren
Waruga-pokazujesz piękne zdjęcia jachtów i żaglowców,dzięki Ci za to.Ale jak doskonale zapewne wiesz na morzu jest nie tylko pięknie ale też twardo i bez litości.Zdjęć z tych lekcji nie mam bowiem ich zrobienie było awykonalne.Podczas skanowania 24-letnich slajdów (ORWO) zreanimować udało się niestety niewiele.Kilka z nich zamieszczam a dodatkowo dorobiłem 2 mapki(PDF) bowiem na okienkach trasy tego rejsu napisałem jakie były warunki na tych lekcjach pokory.Pozdrawiam!
Ciąg dalszy do mapek.Najpierw główny bohater moich wypraw S/Y "Asterias" w Brisbane(to był rejs dookoła świata)
cd do mapek.Podejście do Hornu,dzielna załoga,Horn.
A tak wyglądał pomost w Hamilton(Falklandy) po zacumowaniu.Wieczorem w pubie oficerskim garnizonu oficerskiego pokonaliśmy United Kingdom i byliśmy całkowicie odprężeni.
Leming super, ze jestes w tym watku, mapki swietne, skany slajdow fajne. Swiadomy jestem warunkow jakie panuja na morzu, wielokrotnie przekonalem sie na wlasnej skorze. Robienie fotek w takich warunkach jest awykonalne i jest to prawda. Jotka dzielnie wlaczyla w trudnych warunkach. w dodatku dookola swiata. Masz co wspominac :-) Pozdrawiam
Witaj Waruga! Małe sprostowanie.To były dwa rejsy(z tych oceanicznych):jeden dookoła świata a drugi Australia-Horn-Montevideo.
Leming czy wyprawa dookola swiat jest jakos udokumentowana?
Hadan nie jest to zdjecie w orginale.
Pozdrawiam
Colin Archer - SSCA
Pisał o tym Głowacki w"Historii żeglarstwa polskiego".Oprócz tego mamy swoje wewnątrz klubowe wydawnictwa.Książka,jeżeli o to pytasz,nie narodziła się.Pozdrawiam
Leming dzieki za info.
Salingship
Sts Sedov
Czapki to ich slynne lotniska...:-)
Nasi z Akademii Morskiej o wiele lepiej sie prezentuja :-)
Mam nadzieję, że łapie się na ten wątek.
Załącznik 71848
Gryphoon lapiesz sie jak najbardziej.Dwaj foty :-)
Il Faro
No to na początek lekko z humorem. Zrobione na molo w Sopocie.
Zaatakowani przez ptaki:
Załącznik 71859
A tutaj dowód na zabezpieczenie molo:
Załącznik 71858
FjordKysten
Tallship Lynx
Flying-Dutchman Tall Ship
Moj Fast Find 220 (PLB) dotarl do mnie wczoraj i pojechal do Gdyni celem zaprogramowania kodem kraju uzytkownika 261... .Jak powroci to juz tylko UKE i ULC :-)
Tata, mama, synek.. rodzinka :-)
Kuterek i gafelek... :-)
Waruga wilk morski i fotoamator- brzmi dumnie.
ne fotyi tylko wzmagają marzenia.
Pozdrówka
Rain in Montreal
Sailing With Dreams
Spisstevningen Hilton
Twenty knot
Nils Olav Nergaard
Jubilee Sailing Trus
Twenty knot
North Sailing
Jörg Wei
Waruga piękne te zaglówki, ale Twoje zdjecia tez chciałbym pooglądać.
Farensbach wyczerpaly sie moje zasoby :-( W przyszlym roku beda nowe z rejsow i miedzy innymi z rejsu "Pod bandera Olympusa" i nie tylko moje :-)
Vladimir Manilov
Nordisk Seilas Seglats Sejlads
Tallshipfriends Switzerland.
Kokomo III