Kilka weekendowych strzałów z belgijskiego miasteczka Aalst. Optyka jest oczywiście OeMowa. Niestety pogoda nie dopisała a słońce świeciło dosłownie przez dwie godziny.
1,2,3
Wersja do druku
Kilka weekendowych strzałów z belgijskiego miasteczka Aalst. Optyka jest oczywiście OeMowa. Niestety pogoda nie dopisała a słońce świeciło dosłownie przez dwie godziny.
1,2,3
Kolejne zdjęcia z Aalst, tym razem B&W
4,5,6,7
+ kilka dodatkowych kadrów. Psiaka musiałem wrzucić ;)
8,9,10
Psiak spogląda na nas takim przeszywającym okiem. Musiałeś :)
cześć,
na 9tym to croksy z lidla? :P
Ten samochodzik - 7 - wydaje się mieć potencjał, nie jestem pewien, czy do końca wykorzystany w tym kadrze, ale przyciąga na chwilę.
8 - fajne, że dynamiczne, poczekałbym nieco aż dorosła postać utnie się trochę w kadrze.
Graficzne 6 - takie twoje. OK.
pozdrawiam,
zgaduję, że to croksy bo to dość popularne obuwie w tej okolicy. 7 ma potencjał, ale podejścia nie było - to w mieszkaniu mojego kumpla, więc zawsze mogę tam wrócić ;) Co do 8 to zgadzam się w 100%, ale nie jestem pewien czy by mi modele tak ładnie biegły w powietrzu. Ogólnie łaziłem po mieście lekko wczorajszy i szukałem wytchnienia w spacerze. Dzieciaki troszkę mnie zaskoczyły i strzeliłem dosłownie jedną fotkę bez pomyślunku. Obróciłem się na piecie i polazłem dalej. w domu zobaczyłem dopiero, że jest ostro. Ogólnie nie lubię fotografować cudzych dzieci. Zawsze mam lekką schizę, że komuś się nie będzie to podobać a ja nie mam nerwów na dyskusje o niczym. Dzięki
---------- Post dodany o 17:39 ---------- Poprzedni post był o 17:33 ----------
To Tula, słodki kudłacz o dość absorbującym usposobieniu :)
Z ostatnich bardzo podoba mi się czarno-białe 16 a z kajakowych 13 (piękny kontrast kajaki które kojarzą się z latem i kajakarz w zimowej czapce). Pozdrawiam.
3 i 4 mi pasują, fajna kompozycja i światło, klimatycznie wyszły :).
Kilka zdjęć z dzisiejszego spaceru po Lesie Kabackim. Wszystko OM 135 f2.8
1,2,3,4,5
Piateczka jest zawsze na 5.
Musialo byc przyjemnie...
Z rozpędu strzeliłem babola ;)
Niestety światełko faktycznie dzisiaj nie dopisało, ale ze dwa tygodnie nie miałem aparatu w rękach i po prostu musiałem wyjść coś strzelić
---------- Post dodany o 20:23 ---------- Poprzedni post był o 20:16 ----------
Brakowało mi długiego spaceru. Dyszka poszła ;)
1 i 4 - jak "dla mnie" :)
Pozdrawiam.
1,4,5 to również klimaty mi bliskie :)
podobają się - szkoda braku słońca na południu (Podkarpacie Małopolska) dzisiaj tzn już wczoraj rozpieszczało na szczęście :) :) :)
Dla mnie 1-ka i może jeszcze 3-ka.
Ta jedynka nadaje się do mrocznych przeróbek. Ten pniak z 2 tez fajnie wyszedł :)
Jak dla mnie 1,4,5.
Pierwsze na okładkę książki - 'w sam raz'!
Mnie najbardziej z ostatniej wrzuty podoba się ostatnie zdjęcie.
"Zapodziane" zdjęcie z poprzedniej wycieczki do lasu. Chyba robi się troszkę monotematycznie w moim wątku ;)
Oczywiście obiektyw to Zuiko OM 135 f2.8
gdyby nie ten wózek... historia sama by się pisała - a tak, to jednak zdjęcie ze spaceru :P
Kilka manualnych strzałów z dzisiejszego spaceru
1, 2, 3
Zdjęcia mojej muzy ;)
4, 5, 6, 7, 8
Dwojka mi sie podoba.Ladna przestrzen..
Jeszcze parę zdjęć "z lasu". Sporo tego wyszło, ale jakoś tak wyszło ;)
9, 10, 11, 12
Klimatyczne. 10 była by chyba najfajniejsza, gdyby ciut więcej dołu było :).
Jak dla mnie 5,6,7,8.
Las fajny. Fajnie pokazałeś las. 10 superowa .
Masz śliczną dziewczynę... mówię to ja staruch, który sporo widział już :D
Może być że w nawiązaniu do Bodzip'a odkryjesz fotografie niemowląt wkrótce :mrgreen:
Dziękuję wszystkim za Wasza szczere i sympatyczne komentarze ;)
Idę na spacer do lasu
W lesie brakuje światła to pewne, ale coś tam strzeliłem ;)
Niestety na 2 wylazły wszystkie ukryte wady mojej starej optyki...
1, 2, 3,
faktycznie 2ka to idealne zdjęcie do pokazania zjawisk jakie w optyce występują ;)
BTW nei mógłbyś numerować po kolei ( skoro juz była 12 to po co ponownie wracać do 1 :roll: )
zdjęcia Twej muzy się podobają - zwłaszcza za klimat otoczenia
las też jak zwykle fajnie pokazujesz :)
Jak dla mnie trojka.