-
2 załącznik(ów)
Odp: obrazki amatora - apz.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Sie tym malym pobawilem,nie musi byc duzy do zabawy,wazne,zeby byl podatny.I wyszedl mi taki
Załącznik 55438cienki i dlugi
Małym i podatnym powiadasz. Kiedyś rzuciłeś gdzieś myśl, że znaczkiem pocztowym trudno się bawić - jaki duży plik uważasz nie będzie za mały i nie będzie za duży? Ja się dostosuję.
Podatne staram się robić fotografie. Czasem mi się uda... Podoba mi się jak zgasiłeś naszą gwiazdę poranną.
Wybrane dwie sobotnie poranne foty, pokręcone trochę, wieczornie:
343.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1317153947
344.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...0&d=1317153942
-
344 do galerii. Na 343 jakieś paskudy wylazły na ostatnim planie. Ziarno jakieś na górach. Może to śnieg pada?:wink: A tak serio, coś podczas obróbki musiało wyjść. Po za tym kadr bardzo fajny.
A widoków Ci zazdroszczę, chciałbym mieć takie górki blisko domu.
-
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Wielki pędzel do maski i między zamkniętym kółkiem a kółkiem przerywanym napyliło się troszkę i -3ev. Chciałem nawet to wyrzucić, ale spodobało mi się jest nierealne - takich dziwów nie ma w naturze. Zrobię to raz jeszcze inaczej, daj mi chwilkę.
Służe poprawniejszą ponuro mglistą wersją:
343a.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...5&d=1317157243
Patrzę sobie na te obrazki z 50/2 i chyba już czas wymienić moje 11-22 i 14-54II na 12-60 i 9-18.
Pozdrawiam AP.
-
1 załącznik(ów)
Przyłączę się również do grzebania :
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Dzuiko
Przyłączę się również do grzebania :
A bardzo proszę - widzę, że jeszcze mocniej nasyciłeś.
A ja mam jeszcze jedno - tym razem wieczorna złota godzina:
345.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...8&d=1317190989
-
1 załącznik(ów)
Tak, starałem się nadać temu widokowi więcej optymistycznej pogodności.
A ze złotej godziny tak :
-
344 to dowód, że miałem rację namawiając Cię do wczesnego wstawania, rewelacja.
pozdrawiam hb
-
Cytat:
Zamieszczone przez
heniobe
344 to dowód, że miałem rację namawiając Cię do wczesnego wstawania, rewelacja.
pozdrawiam hb
Witaj heniobe!
Rację miałeś - ale mnie gorzej się wstaje teraz na 6.30 niż w lecie na 4-ta rano. Najgorsze, że nie wiem zupełnie dlaczego.
Pozdrawiam AP.
-
3 załącznik(ów)
-
Czy wy naprawdę nie lubicie sobie pospać.Ujęcia fajne ,nawet bardzo.
-
-
346 i 347 rewelacje ze szczególnym wskazaniem na 347. Przepiękne tam masz widoczki tylko się nie leń i wstawaj rano. pozdrawiam hb
-
347 jest najbardziej apz'towe. :-D
-
Dzisiaj przejechałem pol Niemiec a na pewno cala Turyngię i widziałem podobne widoki.
Niestety tylko z autostrady, nie było gdzie stanąć :(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Dzisiaj przejechałem pol Niemiec a na pewno cala Turyngię i widziałem podobne widoki.
Helmuth zbyt niemiecki juz jestes , twoja polska czesc nie dosyc ze by stanela na pasie awaryjnym , to jeszcze by zawrocila i sie cofnela , zrobilbys piekne zdjecia i ochom i achom nie bylo by konca ;-)
PS
zeby nie bylo watpliwosci , to byl zart ;-)
---------- Post dodany o 18:52 ---------- Poprzedni post był o 18:40 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
LeonAmator
Czy wy naprawdę nie lubicie sobie pospać.Ujęcia fajne ,nawet bardzo.
ja bym Apz'owi dodawal po jednej nocie wyzej za to wczesne wstawanie , a dwie wyzej w dni wolne od pracy ;-)
widoczki naprawde miodne , u nas w wielkopolsce same pyry na plaskim rosna , zadnych gorek nie mamy ani takiej mozajki na polach
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Centus
Helmuth zbyt niemiecki juz jestes , twoja polska czesc nie dosyc ze by stanela na pasie awaryjnym , to jeszcze by zawrocila i sie cofnela ...
Nie jestem niemiecki ale umiem liczyć. Jak policja złapie, ze stoisz bez wyraźnego powodu to nie ma zmiłuj :-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Nie kombinuj.Co ~50km sa parkingi,toalety,stacje paliw.
Zona decyduje-co?.Przeciez to nic takiego,mozna sie przyznac.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Co ~50km sa parkingi,toalety,stacje paliw.
Ale stamtąd najczęściej nic nie widać :(
Albo masz parking albo widok :-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Nie jestem niemiecki ale umiem liczyć. Jak policja złapie, ze stoisz bez wyraźnego powodu to nie ma zmiłuj :-P
to byl zart , aluzja do tego ze "nasi" potrafia zawrocic i pod prad jechac zeby sie cofnac do zjazdu ktory omineli
-
3 załącznik(ów)
Co prawda trochę nieświeże, bo z wczorajszego poranka, ale fajnie było w plenerze - nie sposób nie podzielić się obrazkami z Wami:
349.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...2&d=1317706008
350.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...3&d=1317706014
351.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...4&d=1317706022
Z załącznika jak zwykle lepsze. mocno wstępne wersje. Pierwsze i drugie zrobione z Radoczy na południe. Odległość do ostatniego planu jakieś 80 km. Trzecie to łączka koło potoku Babiczanka w Rokowie. Okolice Wadowic.
Na pierwsze szukam dobrego pomysłu. Na razie zwiększyłem przeźroczystość, rozciągnąłem zakres tonalny ujmując potem czerni - nie wiem czy to dobra droga? Zmniejszyłem i podostrzyłem i nasyciłem trochę. Siedzę i patrzę i wciąż jeszcze mi nie pasuje.
Zapraszam AP.
-
349 i 350 bajeczne, świetne kolorki i nastrój :grin:. Przyciąłbym delikatnie z góry, tak półtora centymetra na moim monitorze. Na 349 linia średniego napięcia pasuje jak nigdy, piszę serio.
-
349,350 znakomite 351 znowu jak na mój gust zbyt dużo dołu a za mało góry ale to MOJE zdanie i nie musisz się nim sugerować. pozdrawiam hb
-
338aa mi się ta wersja podoba. Mniej więcej o takie kadry mi chodzi.
Z kolejnych światło i aura spodobała mi się na 344 i 347.
A z ostatnich w zasadzie cała trójka, z tym, że wydaje mi sie nieco za jasna góra zdjęcia 349. Przydałaby się tu szara połówka.
Popróbował bym też kadrów z samymi nakładającymi się warstwami gór.
Pozdrawiam.
-
-
Cieszą oczy Twoje poranne krajobrazy.
-
Ta mnie sie podoba,jednak troszke bym ciachnac mogl i te skradajace sie juz swiatelko podkrecilZałącznik 55698To taka skromna przymiarka od laika panoramicznego
-
1 załącznik(ów)
Nie moglem sie pohamowac... 350 jest rewelacyjna.... przepraszam, ze sie wtracam, ale urzekla mnie ta fotografia...
Sa male obwodki, ale juz tam byly- wyciagales lekko cienie?
Załącznik 55699
-
ostatnie trzy ranne są wszystkie dla mnie rewelacyjne
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
masakrer
Dla mnie ostatnie naj.
Musimy kiedyś usiąść i o naszych gustach pogadać,przy paluszkach i kominku:wink::-P:grin:
-
349. Fajne te Taterki ;)
350. słupy na polskiej prerii :-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
Przedtem tylko podejrzewałem ale teraz jestem pewien- to mi się podoba :)
-
349, 350, 351 po prostu rewelacja!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Musimy kiedyś usiąść i o naszych gustach pogadać,przy paluszkach i kominku:wink::-P:grin:
Dokladnie to samo mi przyszlo do glowy :mrgreen::-P
-
Dobry wieczór - właśnie wróciłem z Krakowa z nowym nabytkiem ZD 12-60. Rawy 349 i 350 oraz 351. jpg po scaleniu są dostępne do zabawy tutaj: http://infbase.net/APZ/fileupload/index.php nie dałem wcześniej linku bo wchodziły na serwer bardzo powoli . W tym samym miejscu będe wrzucał to co zechcecie ode mnie. 350 była przepuszczona przez Machonery 1,5 i Camerę RAW. Mam trochę kadrów pionowych do panoramek dlatego zrezygnowałem z szarej połówki - ona często dawała mi schodki do wyrównywania.
Dziękuję Wam wszystkim za wizyty. Jestem zaszczycony, tym , że tak zacne grono zechciało się tutaj wypowiedzieć.
Pozdrawiam AP.
PS. 351 znowu wywaliło, będę próbował jeszcze w nocy.
-
I jakie wrażenia z korzystania z nowego nabytku? Moim celem też kiedyś jest nabycie 12-60. Ostatnia wstawka bardzo mi się spodobała. 349 - świetne ale 350 po prostu wymiata.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
I jakie wrażenia z korzystania z nowego nabytku? Moim celem też kiedyś jest nabycie 12-60. Ostatnia wstawka bardzo mi się spodobała. 349 - świetne ale 350 po prostu wymiata.
Po pierwsze jest szybciej, wydaje mi się, że także pewniej. Miałem go kiedyś z E-520 - tam nie było specjalnej różnicy. Jest lepiej. Do tych zdjęć miałem pożyczone od Romka szkiełko, te akurat są zrobione 50-200.
Pozdrawiam AP.
-
-
2 załącznik(ów)
W czasie Rabczańskiego zlotu zrobiliśmy wycieczkę w stronę gór, z przystankiem na Niwie w Nowym Targu. Pogoda była ciekawa , po latawcowaniu poszliśmy się rozgrzać na pobliskiej stacji benzynowej w sympatycznej restauracji i oczom naszym pokazały się takie rzeczy na południowej części widnokręgu: (Wg google maps do Giewontu ok 30 km)
352.https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1318307590
353.https://forum.olympusclub.pl/attachm...2&d=1318307595
W 352 skopałem balams bieli muszę poczytać jak się go pobiera (wyrównuje)z drugiego zdjęcia w szopie. Przepraszam za fuszerką, ale muszę już zmykać do roboty.