Bardzo dziwne - może aparat nie obsługuje kart powyżej np. 8GB??
Wersja do druku
EPL1 obsługuje do 32GB włącznie (SDHC)
Czyli dalej soft w aparacie.
Posiadam dwa Sandiski Extreme... pstrykałem różnymi aparatami (poza w.w. Olkiem) i nigdy nie miałem problemów.
Dziękuję za odpowiedzi. Chyba jednak zdecyduję się na tę kartę:)
Ja tam do aparatu nie kupuję wiekszych niz 8GB. Wolę mieć o mniejszej pojemności ale dwie. Ciekawe jak długo zapisuje sie zdjęcie na takiej 32GB jak jest zapełniona np w 90% ?
Kupiłem sobie portfelik do kart i baterii
Pytałem bo niektóre aparaty przy kartach o dużej pojemności w miare ich zapełniania coraz dłużej zapisują zdjęcia.
PS do filmów uzywam kamerki :)
PPS Doszedłem do "czarciego" numeru postu:)
Dziękuję :)
Ja dawno nie wyciągałem ;) Generalnie czuć obsuwę gdy wybierzemy raw+jpg, poza tym spoko jak na pierwszą generację. I tu, niejako przy okazji pytanie do Jack, jaka jest reakcja nowego Olka na naciśnięcie Play (podgląd zdjęć) ZARAZ PO zrobieniu zdjęcia. Moje GF1/PL1... no czuć obsuwę ;), ale obrazek (jpg) wynagradza.
używam też 16 i to jakiejś NO NAME, bezproblemowo, a do celów zawodowych preferuję małe karty, czyli max 4
Taka krótka wrzutka:
Od piątku w MM Poznań na Bukowskiej E-pl1 będzie kosztować 899pln z kitem ;)
A czy on już przypadkiem kiedyś nie kosztował 700 zł z kitem? :)
Kosztował , ale taki macany przez wielu oglądaczy. Sam widziałem na poczatku zimy w RTV AGD w Carrefour na Franowie.
I dolar inaczej wtedy stał
Franowo miało zdekompletowany, nie było wszystkiego w kartonie i to była ostatnia sztuka w regionie Euro
Do tej pory Euro ma za 1199 albo 1099pln
899 za nówkę sztukę to 200pln niżej niż allegro
no to cena rewelacja jak na Polske.
ale nawiasem mowiac jak spojrze czasem na dpreview/43rumors i trafie akurat na info o promocji w usa to im zazdroszcze (epl1 za 150$ z kitem).
czemu u nas tak nie ma :/
ja używam już ponad 2 lata intensywnie E-PL1 - bezawaryjnie działa i bezproblemowo.
pozdr
Zaryzykuje teze, ze tylko ja potrafie uzywac sprzetu w postaci e-pl1 w ultra trudnych warunkach:) i bynajmniej nie mowie tu o sniegu, deszczu czy piachu, choc moj jeden egz zaliczyl krecenie jazdy na saniach, upadek z wysokosci i fotografie na sztormie, nic sie nie stalo, procz kosmetyki.
Co tu duzo gadac, Olek robi swietne zabawki, nawet te budzetowe.
pozdrowionka
PS
No to przyznac sie ktory widzial czerwona kontrolke, ktora zapala sie na stale?:) no ktory?:)
Nikt tego nie potrafi ino Janeczek
A sprzet dalej cyka fotki, zrobil ze 30tys wyzwolen z czego lekko 20tys z blyskiem...
Niech nam zyje 100 lat!
Witajcie
Jak przywrócić ustawienia fabryczne w E-PL1?
Pozdrawiam
Więcej znajdziesz na stronie 70 instrukcji obsługi.Cytat:
Aby
przywrócić domyślne ustawienia fabryczne aparatu, skorzystaj z funkcji [RESET].
Można wcześniej zapisać ustawienia w opcjach [RESET1] i [RESET2].
Swoją drogą - ciekawą obserwację dziś poczyniłem. Fotografowałem ludzi i nieco mnie irytowało opóźnienie pod spustem migawki. Myślę - kiedyś ten shutter lag mi nie przeszkadzał, E-PL1 demonem prędkości nie jest. Zwykle fotografuję motywy statyczne więc tam nie ma to wielkiego znaczenia. Coś mnie jednak tknęło i postanowiłem zobaczyć lag w nowym aparacie - prosto z kartonu, bo mam i takowy. Bardzo się zdziwiłem - okazało się, że nowy E-PL1 jest znacznie żwawszy niż używany. Na szczęście reset ustawień (a następnie przywrócenie "moich") sprawiło, że mój E-PL1 działa teraz jak na dopalaczach. Bardzo się cieszę z tego odkrycia, szkoda, że noble właśnie rozdali ;-).
nowy e-pl1 za 600zl na allegro.
Nie, żebym się chwalił, bo to każdy potrafi, ale fajnie, że dożyliśmy czasów, gdy sprzętem za 600 złotych można robić takie zdjęcia:
http://as.elte-s.com/patrz/duze/1092.jpg
:)
A kiedyś, lata temu, zmarnowałem kupę klisz, żeby coś takiego osiągnąć i to nawet nie było podobne do tego, co można dziś...
Mój maluch poszedł do pracy i wyniki ...dużo lepsze niż się spodziewałem, z obiektywem 45mm tworzy wprost idealny duet (jeszcze raz dzięki Romek67), fakt, że do pewnych "drobnostek" można się przyczepić, ale jako całość nie powinno się za bardzo narzekać, co mnie ucieszyło, to przy poprawnym naświetlaniu iso 1600 w pełni użyteczne, kiedyś się "pochwalę" fotkami z dnia w pracy
http://allegro.pl/show_item.php?item=2975425189
witam
mam pytanie czy warto licytować ??
Będzie warto jeśli ustalisz sobie ile maksymalnie możesz zapłacić.
warto - choć na pewno będzie jakaś zaporowa minimalna.
Tu masz też E-PL1 ;) wraz z odbitką a do tego na szczytny cel. Póki co cena apetyczna :)
http://aukcje.wosp.org.pl/aparat-fotograficzny-od-marcina-dobasa-i799339
Ja ten aparat baaardzo lubię. Jest tani a dużo może. Do EPL1 mam obudowę podwodną więc z racji strachu przed zalaniem w domu mam takie 2 aparaty - nie licząc tego z aukcji Jeden mój drugi dziewczyny ( z potencjalnym zastrzeżeniem, że jak ( tfu tfu tfu odpukać ) zaleję sobie aparat podczas nurkowania to jej zabiorę)
Dużo fajnych i publikowanych zdjęć za jego pomocą wykulałem i uważam, że to sprzęt, który ma rewelacyjny stosunek ceny do jakości. Jako że jusz troszkę wiekowy i nie produkowany to tani i taniejący - a cały czas potrafi robić zdjęcia tak jak potrafił kilka lat temu :)