Zdecydowanie zalecam wakacje. Macie dziwne skojarzenia :D.
Wersja do druku
Zdecydowanie zalecam wakacje. Macie dziwne skojarzenia :D.
No wiesz, mnie kiedyś takie coś na basenie goniło, więc wolę uważać.
A mnie w wannie, gdy kąpałam się z siostrą (jako dziecię). Nie wiem, skąd kotlet w wannie... :roll:
Hades,
Ostatnie całe serie bardzo dobre pod względem obróbki - ja mam wrażenie, że wyglądają, jak zdjęcia wydrukowane na błyszczącym papierze - nawet zazdroszczę ci (pozytywnie).
Widać też, że odkąd M10 w rękach twych jest, nabrałeś jakieś wrażliwości na piękno traw i ładnie światła szukasz. Wodna seria też fajna.
Moim zdaniem wiele z tych nowszych zdjęć posiada jakość niczym na portalach typu 500px.
Gratuluję a jednocześnie grzecznie domagam się, abyś przedstawił kroki swojej obróbki swoich zdjęć :!:
Swoją drogą to powietrzne smoki dmuchane i ich soczystość barwowa mi się spodobały, a 113 w rzeczy samej nasycona skojarzeniem z "mielonym" ;)
pozdrawiam,
Dzięki za komentarze. Sawa... dzięki za porównanie do 500px :). Przydał mi się ten komentarz na poprawę nastroju.
---
Coś na świeżo, z przed 3 godzin.
114.
Załącznik 132489
115.
Załącznik 132490
116.
Załącznik 132491
117.
Załącznik 132492
118.
Załącznik 132493
119.
Załącznik 132494
Nie kusiło Cię badyle w tle skrócić? Seria b. ładna- zachęca do wstawania o świcie.
no światełko też na zachodzące bardziej wygląda...
kolory ładne, ale temat IMO nie do końca - badyle są oklepane..
i naprawdę musiałoby być wielkie wow by zrobiły wrażenie
z serii najlepsze chyba 115
Bardzo fajna ta słoneczna seria.
Podobają się. Szczególnie 118.
Pozdrawiam.
Badyle jak badyle, ale swiatlo cudo.
OK. Cofam to co powiedziałem. Światło zachodnie rulez :mrgreen:
Ostatnia seria cudna! I to światełko :roll:
Światło pięknie uchwycone.
Ostatnia seria z przepięknym światłem, uwielbiam ten kolor, 117. i 118. z pająkiem najbardziej mi podchodzą. Wolę kadry czystsze, bardziej uporządkowane.
Pozdrawiam
Badyle są oklepane do znudzenia. Robi się je kiedy w człowieku kompletna pustka. Bez jakiegoś rewolucyjnego pomysłu nie da się w tej dziedzinie nic zrobić. Hmm... może freelensing mógłby coś zmienić? W sumie nie freelensowałem jeszcze obiektywem 300mm.
Tu pomysł przyszedł ad hoc. Po pierwsze światło, po drugie chwila. Może nie da się niczego powtórzyć w tej akurat krótkiej chwili, ale można zapamiętać czego nie robić następnym razem, jak lepiej wykorzystać światło i przede wszystkim jakie miejsce wybrać na temat zdjęć. Tu, będąc w drodze, niestety pod ręką była tylko nieco przywiędła łąka lub łan oklapłej, nieco zbrązowiałej kukurydzy. Na szczęście to nieostatni zachód.
---------- Post dodany o 00:58 ---------- Poprzedni post był o 00:56 ----------
Trochę żałuje, że nie zdążyłem w sensowny sposób zrobić makro pajączka z wykorzystaniem tego światła.
---------- Post dodany o 01:01 ---------- Poprzedni post był o 00:58 ----------
Przez chwilę zastanawiałem się nawet po co ja pstrykam, zamiast popatrzeć sobie przez obiektyw. ;)
Ja wiem, że to tak by dodać otuchy, ale trzeba spojrzeć krytycznie. Detale wymagają dopracowania. Nie może być takich rozmazów. Trzeba przymknąć obiektyw.
Mimo wszystko dziękuje za komentarze.
Oba z wrzutki mi się podobają, ze wskazaniem na 121.
Gdzieś Ty bywał Hadesie ? nad morze się pojechało ?
Miodne foty - ja się lepiej podlizuję niż Saboor :mrgreen:
Spodobało mi się to z kamolcami :grin:
120 widzi mi się :-)
120 bardzo przyjemne dla oka
Kamyki, kamyczki swietne.
"Owłosione" kamienie bardzo fajnie wyszły:)
120 i 121 świetne, kamulce bardziej ale tylko minimalnie. 121 bardziej podobało by mi się gdybyś kadrował trochę bardziej w lewo.
Dla mnie 120 jest dużo lepsze niż 121. Uważam, że kadr jest dużo lepiej zorganizowany.
no wiesz, cóż znaczy trochę kataru ...;)by zdjęcie dobre zrobić...wystarczyło obrócić trochę w lewo... ta fajnie gada się leżąc w łużku z katarem...
Jak dla mnie 120 wygrywa ze 121 :)
Obydwa zdjęcia bardzo dobre, mnie bardziej podoba się 121.
Obie fajowe, ale 121 - mbsz - świetne.
Pozdrawiam.
oba fajne, ze wskazaniem na 120.
Kobieca intuicja mi podpowiada, że masz jeszcze jakieś ciekawe kadry, np. jakieś fajne gry świateł na plaży... ;)
I dobrze Ci podpowiada ;). Skąd Ty masz taką wiedzę? Mam nadzieje, że chodziło o te:
A to jeszcze kilka kadrów z grą świateł, ale dzień później kiedy niebo nieco się "przejaśniło".
Szukając kadrów "bardziej w lewo" dla Yamady znalazłem już tylko to:
126.
Załącznik 135538
127. ... i jeszcze jedno ujęcie, ale nie "w lewo", za to więcej kamyków.
Załącznik 135542
128. Akcent morski na morzem.
Załącznik 135533
129. Miasto nad Wisłą, na "T"...
Załącznik 135534
130. ... i jego mieszkańcy... z kobiecą intuicją.
Załącznik 135535
Jesień na Wybrzeżu