Dziękuję za dobre słowa.
Równiez życzę Ci przyjemnego weekendu :)
Wersja do druku
Dziękuję za dobre słowa.
Równiez życzę Ci przyjemnego weekendu :)
Oleryk,
Podoba mi się pocztówka z Wenecji, przede wszystkim - kompozycja oraz stylizacja, jak na dagerotypach, które miały mały DR (Dynamic Range). Na pierwszy rzut oka moje oko dostrzega gryzące biele i poczucie poprawności technicznej kręci na wszystkie strony moim nosem, ale... po kilku podejściach zaczynam przyjmować Twój eksperyment jako wnoszący coś świeżego do widoczków Wenecji, a mianowicie - przepalenia podkreslają koloryt miejsca, biel scian i włoskie światło (może trochę przesadnie, ale jeżeli przyjmiemy, że umownie i metaforycznie, to jest OK), inne od naszego północnego.Także podoba mi się rozległość spojrzenia, dużo przestrzeni na pierwszym planie. W tej przestrzeni walczący z nią wioślarz, pięknie ustawiona kompozycyjnie łódka - symbol miasta oraz wieńczące przestwór kamienice na wodzie.
Portret z obrazem w tle bardzo udany. W ogóle wpaść na taki pomysł i go zrealizować, to już jest coś. Fotka ładnie gra zestawieniem dwóch twarzy kobiecych - rzeczywistej oraz metaforycznej, wystylizowanej w manierze bizantyńskiej. Ciekawe to jest.
Architekturka też niezła, widać światło, chociaż jak na takie widoczki, zbyt szarpnięta w kontraście, no i te tłumy ludzi nie pomagają w odbiorze fotek, ponieważ nie należą za bardzo do tematu. Ale nie ma co narzekać. Jest OK.
Pzdr, TJ
Dziękuję za komentarz Tadeuszu :)
No widzisz "malkontencie" ;)
Włoskie kontrasty
Zbłąkane w słońcu
https://galeria.olympusclub.pl/album...7/urbino_1.jpg
Witaj
No tooo mi się podoba bez dwóch zdań! :)
Szkoda, że xsara w tle, mimo to zdjęcie pierwsza klasa!
pzdr
Cze Oleryku!
No jakby mozna bylo to bym dala 6 :mrgreen:
Duuuuuuuuze wrazenie.
A z szanownym przedmowca johnem (kasprzykiem) pozwole sie nie zgodzic.
Autko tylko wzmacnia (imho) kontrastowe tresci tej fotki, a jeszcze nasila efekt nachylenia placu !!!
(a moze to Twoje autko?) ;)
Gratuluje! Widze, ze milo upalow glowa (oraz lapki i aparatto) niezle pracowaly.
I jeszcze jedno.
Dzis 8 grudzien, ciemno, paskudnie do Swiat jeszcze sporo czasu. Dzieki za te wspaniala dawke swiatla !!! Az sie od razu lepiej poczulam :D
Jest mi bardzo miło, że Wam się podoba.
Wolałbym jednak, gdyby samochodu tam nie bylo, no cóż...
Edycja
Autko nie moje, jeżdżę korolką, od dwóch lat jeździmy nią do Włoch.
W przyszłym roku też myślę o tym słonecznym kraju :)
No to wojna :mrgreen: nie nie, dla Ciebie Zyziza to nawet na traktor będę przychylny ;)
A tak na poważnie - głównie chodzi mi o nastrój - miła kamienica, jakiś "ogródek" z krzesełkami, krzątające się człeki no i przepięknie uchwycone ptaki - auto nie pasuje ;)
pzdr
No, baaardzo ładnie.