Pluskający się mazurek fajny, a ten z głową w wadzie lepszy fotograficznie.
Wersja do druku
Pluskający się mazurek fajny, a ten z głową w wadzie lepszy fotograficznie.
Mazurek z 65 zachlapał mi monitor wymuszając jego wytarcie i dzięki temu z jeszcze większą przyjemnością oglądam te zdjęcia ciesząc oczy ich wyrazistością i kolorem :grin:
68 - lekko świąteczne zdjęcie, brakuje tylko śniegu.- mój faworyt
z tym schładzaniem przez otwarty dziób w trakcie upałów masz rację. gdy spędzałem kilka dni w dość gorącym środowisku to wszystkie tamtejsze wróble tak się chłodziły. wyglądało to jakby wszystkie miały problemy z oddychaniem.
I pomyślałby kto, że wróbla można tak pięknie pokazać. Niesamowite :D
Dziękuję Wszystkim za komentarze.
Nie ma czego zazdrościć, takie zdjęcia może zrobić każdy, wystarczy tylko odpowiednio przygotować scenę i dużo czasu poświęcić na obserwację, plus odpowiednie maskowanie.
Już się nie mogę doczekać jaką głowicę zmajstrujesz:wink:.
Chodząc po Beskidach nie było do tej pory dnia bez zięby, jej charakterystyczny śpiew słychać z dużych odległości, nie zawsze ją widać niestety.
Pozdrawiam
przecudnej urody szkrab !! :)
ostatnio byłam na działce u rodziców i widziałam coś podobnego - od razu pomyślałam że zadam zagadkę :)
ale widzę że chyba odpowiedź padła przed pytaniem ...
w sensie malutkie, okrągłe i puszyste z długim ogonkiem ;)
czy te małe mazurki moga mieć trochę dłuższe ogonki niż te na Twojej focie ?? :)
To zdjęcie zrobiłem przy jasnym, zachmurzonym niebie, takie miękkie światło równomiernie oświetla modela.
Mazurki, wróbelki i inne gatunki będą się powtarzać w moim wątku niestety:)
Młode wróble, mazurki mają krótkie ogonki, troszkę dłuższe mogą mieć kopciuszki, pleszki, pliszki lub raniuszki, to z tych częściej spotykanych. Może masz jakieś zdjęcie, chętnie zobaczę?
Jejku, jak ja lubię oglądać takie prawdziwe dzikie życie... "zobaczyć orła cień" :)
Ostatnio łażąc po lesie znalazłem truchło jakiegoś zwierza padłego chyba jeszcze jesienią. Piękna paszcza z zębami.
Muszę to do mojego wątku wrzucić. Przypomina kunę, ale nie mam pewności.
super :) fajnie ogląda się takie historie, i takie zdjęcia :)