Toż to temat godła krakowskich kamienic. Niektóre znajdziesz sfocone w moim wątku i wątku krakowskim.
Przy okazji: gdzie 7 się znajduje?
Wersja do druku
Toż to temat godła krakowskich kamienic. Niektóre znajdziesz sfocone w moim wątku i wątku krakowskim.
Przy okazji: gdzie 7 się znajduje?
To jest piękny Temat przez duże T - tylko ile jeszcze trzeba się nachodzić. Chociaż, na ile mi się wydaje, można by się zamknąć w obrębie od Al.Kijowskiej + Piastowska do Rynku (czyli Krowodrza + Zwierzyniec) + Kazimierz (Starowiślna). Na Podgórzu nie zauważyłem ale rzadko bywam.
7. jest z ul.Karmelickiej obok sklepu kefirek.
I jeszcze mam takiego rycerza - chyba z ul.Żuławskiego (przecznica od Słowackiego przy Budopolu)
Załącznik 143786
Szkoda, ale o ile pamiętam ( a od czasu do czasu zdarza mi się to :grin:) to w kadr wchodziło mi drzewo i wolałem je odciąć.
Pomysł takiego wątku jest OK, tylko od razu trzeba by założyć dość swobodną interpretację godła, bo tych modernistycznych kamienic w Krakowie to jest skończona ilość.
No - chyba, że nie ograniczamy sie tylko do Krakowa ale na wszystkie miasta i domy z charakterystycznym elementem. Jestem za.
Z ul.Krupniczej
Załącznik 143874
Dało się ująć całego. Tylko głowę trzeba trochę zadzierać.
Załącznik 143958
Dwa z ul. Pomorskiej
Załącznik 143959
Załącznik 143960
Trzy z ul. Kolberga
Załącznik 144033 Załącznik 144035 Załącznik 144036
Bardzo ciekawe te znaleziska :)
Dzięki.
Chyba trzeba mieć instynkt zwiadowcy i oczy naookoło głowy.
Chodząc czy jadąc trzeba krecić głową jak się tylko da. I czasem uda się cościk wypatrzeć.
I czasem trzeba przyjść o innej porze dla lepszego światła.
Załącznik 144142To akurat przykład ze Słupska.