Odp: Chińskie początki z E-M10
witam,
i dzięki. Oczywiście masz rację, chodziło o rozmiar ponad 1MB, zamiast sprawdzić to pobirglłem po pomoc;)
Jest mały zastój bo sesja się zaczęła, więc trochę papierkowej roboty mam. Z dobrych wieści to za 3 tygodnie powinienem
zacząć urlop...:mrgreen:
72. Wczoraj chyba był dzień bez papierosa(czy tytoniu?)...
Czytam w 'internetach', że Światowa Organizacja Zdrowia chce nałożyć akcyzę na e-papierosy:) Czyżby ciało mające na celu pilnowanie naszego zdrowia bierze w obronę koncerny tytoniowe, które od czasów wprowadzenia e-nikotyny tracą miliardy....?:grin:
pzdr
Cytat:
Zamieszczone przez
goroh
Z dobrych wieści to za 3 tygodnie powinienem zacząć urlop...:mrgreen:
72. Wczoraj chyba był dzień bez papierosa(czy tytoniu?).
To możemy się spodziewać następnej serii pięknych zdjęć.
Jakieś, niechińskie rysy ma Twój model.
Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
goroh
Czytam w 'internetach', że Światowa Organizacja Zdrowia chce nałożyć akcyzę na e-papierosy:) Czyżby ciało mające na celu pilnowanie naszego zdrowia bierze w obronę koncerny tytoniowe, które od czasów wprowadzenia e-nikotyny tracą miliardy....?:grin:
Raczej rządy zwęszyły możliwość zarobku na powiększającym się rynku e-papierosów ;)
Nie pogonili Cię za fotografowanie stolika karcianego? :)
Świetny portret dojrzałego młodzieńca, wąsatego, brodatego, długie włosy, czapka niemal na bakier, przymrużone oczy i ta marynara zarąbista fotograficznie - test na morę od sensora.
Swoją drogą, to podajesz nam Chiny na talerzu, bez propagandy, upiększania i sztukowania, bez wpadania w inne skrajności. Patrzę na Twoje fotki i jakbym tam był.
Pzdr, TJ
Super fota i kolorki takie jakby analogowe? Jakiś filtr czy samo tak wyszło?
witam,
i dzięki za miłe słowo.
hadan:
Cytat:
To możemy się spodziewać następnej serii pięknych zdjęć.
Jakieś, niechińskie rysy ma Twój model.
Zdjęcia będą, ich jakości gwarantować nie mogę, ale postaram się:wink:
Model faktycznie mało 'chiński'. Mówiąc Chińczyk większośc ma na myśli ludnośc Han, którzy stanowią większość.
Na północy Chińczycy będą z twarzy bardziej 'mongolscy', na południu do Wietnamców czy Laotańców im bliżej. Uroki kraju takich rozmiarów;)
Na zdjęciu jest Ujgur, z zachodniej prowincji Xinjiang, etnicznie niewiele ma wspólnego z Chińczykiem Han, bliżej mu toTurków.
ahutta:
Cytat:
Nie pogonili Cię za fotografowanie stolika karcianego? :smile:
Nikt nie gonił, jestem tu trochę jak ta święta krowa;)
Tadeusz Jankowski:
Cytat:
Swoją drogą, to podajesz nam Chiny na talerzu, bez propagandy, upiększania i sztukowania, bez wpadania w inne skrajności.
Nawet nie wiesz i le taka opinia dla mnie znaczy:) W polonijnej 'blogerce' z Chin jest sporo bezkrytycznego zachwytu i samych pozytywów. W polskich mediach widuję głównie jakieś osobliwe wzmianki typu dziecko 'wypadło z 10 piętra', więc skrajność w 2gą stronę. Staram się jak mogę być gdzieś pomiędzy, chociaż zapewne nie zawsze wychodzi...
realniasty:
Cytat:
Super fota i kolorki takie jakby analogowe? Jakiś filtr czy samo tak wyszło?
1szy raz tu pobawiłem się kolorami i od razu przyłapali:grin:
nie mogłem się zdecydować kolor czy BW i coś takiego mi wyszło.
pzdr!
Znalazłaby się jakaś fotka wnętrza domu, czy mieszkania "zwykłych ludzi"?
Goroh, jesteś od dłuższego czasu "w środku", podajesz Chiny bez bajerów typu specialite de la maison, które mają w wielu relacjach symbolizować Chiny, choć i takie dni smoka coś mówią. Ty pokazujesz najzwyklejsze Chiny, takie jakie Cię otaczają, masz żyłkę i smykałkę do łapania w locie tego, co pozornie jest statyczne, nie warte uwagi, a opowiada nieraz więcej niż wystawne, wypasione foty, wgryzasz się zdjęciami w Chiny dużo dalej niż pospolici bywalcy, długotrwali turyści, czy łowcy ciekawostek. Twój przekaz foto jest dlatego głębszy inaczej, dociekliwy, uważny, opowiadający, docierający dalej do wnętrza kraju niż standardowa gazetowa reporterka
Pzdr, TJ
3 załącznik(ów)
witam po małej przerwie,
Sesja trwa więc cierpię na brak wolnego czasu. Na razie polecimy jeszcze z szuflady, ale za 2 tygodnie powinno się dziać...:wink:
jarovit
Cytat:
Znalazłaby się jakaś fotka wnętrza domu, czy mieszkania "zwykłych ludzi"?
Mam jakieś foty z domów, ale to jeszcze z czasów D90...cierpliwości więc w temacie domowych kadrów.
Tadeusz dzięki za miłe słowo/a.
Dziś kilka widoków miejskich:
73.
Załącznik 120116
74.
Załącznik 120117
75.
Załącznik 120118
historii żadnych do zdjęć nie posiadam...
pozdrawiam
73 i 74 bardzo mi się podobają.