Odp: E-M10 - OMD dla początkujących?
Fajnie że stabilizacja jest taka dobra - wg tego artykułu.
pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
BLN-5 to bateria z PENa... Zapewne będzie kompatybilny z BLS-1-ką.
No właśnie, mam kilka BLS-1 i to jest bardzo dobra wiadomość. Podobnie jak zdjęcia z interwałem czasowym.
Cytat:
Zamieszczone przez
Iwo
Orientuje się ktoś jak jest z migawką?
Czy jest wyłącznie mechaniczna, czy może jednak elektroniczna (lub jest możliwe przełączanie jak chyba w którymś Panasonicu)?
Aparat ma możliwość ustawienia interwałometru - szkoda zajechać tym przedwcześnie migawkę, gdyby ktoś bardziej się wkręcił w temat.
Podpinam się pod pytanie, przy czym ja nie mam obaw o zajechanie mechanicznej migawki tylko o jej dźwięk - aparat z mechaniczną migawką jest za mało dyskretny w niektórych sytuacjach.
Cytat:
Zamieszczone przez
Iwo
Orientuje się ktoś jak jest z migawką?
Czy jest wyłącznie mechaniczna, czy może jednak elektroniczna (lub jest możliwe przełączanie jak chyba w którymś Panasonicu)?
Aparat ma możliwość ustawienia interwałometru - szkoda zajechać tym przedwcześnie migawkę, gdyby ktoś bardziej się wkręcił w temat.
Mam krótkie pytanie: podane wartości to powiększenie względem czego?
Czy do zastosowanej matrycy (która jest różna w APS-C i 4/3), czy bezwzględnie np. do obszaru FF?
Względem matrycy FF. Wartości zaczerpnięte z portalu dpreview.
Fakt, względem matrycy micro 4/3 powiększenie EM1 to już nie 0,74 tylko przykładowo 1,44 to tak strzelam z tymi liczbami, bo nie znam na pamięć wszystkich wartości, ale tak mniej więcej wychodzi.
Kupował już ktoś w tej promocji że zwracają kasę za obiektyw jeśli się kupi również jakiegoś PEN-a lub OMD ?
Bo interesuje mnie zestaw e-m10 z kitem + 45 mm lub 75 mm. Taki sobie prezent na wiosnę chcę zrobić
Na Fotozakupach nie ma info przy E-M10 o cash-back. Poza tym wyluzuj, jest weekend. ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
FuRiOn
Kupował już ktoś w tej promocji że zwracają kasę za obiektyw jeśli się kupi również jakiegoś PEN-a lub OMD ?
Bo interesuje mnie zestaw e-m10 z kitem + 45 mm lub 75 mm. Taki sobie prezent na wiosnę chcę zrobić
Przecież w promocji biorą udział konkretnie wyszczególnione aparaty: http://partner.olympus.pl/cashback/aparaty.html
No tak ale promocja była ogłaszana przed wejściem nowości. Stąd pytania. Szczerze mówiąc też mi to przez myśl przeszło.
Cytat:
Zamieszczone przez
GoBo
No tak ale promocja była ogłaszana przed wejściem nowości. Stąd pytania. Szczerze mówiąc też mi to przez myśl przeszło.
Skoro promocja była ogłaszana przed wejściem nowości i były wymienione konkretne produkty, które promocja obejmuje, to chyba oczywiste jest, że promocja nie dotyczy nowości.
Dlatego napisałem żeby w weekend wyluzować. Jak ktoś chce kupić to co za problem zadzwonić w poniedziałek do konkretnego sklepu i spytać czy przypadkiem nie roszerzyli akcji albo ponegocjować cenę sumaryczną ?