Odp: Nowe ploty o nowym korpusie
Pogadamy o trolowaniu za kilka lat hehe :). Wzrost sprzedaży nie jest jednoznaczny ze wzrostem udziałów w rynku a z tego co mi się obiło przez kilka miesięcy kilka wykresów to owszem wzrost jest tylko dynamika sprzedaży dąży raczej do równi. Jak osiągnie już równię to tak sobie na niej będzie a potem sądzę, że będzie zjazd w dół po równi pochyłej.
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Pogadamy o trolowaniu za kilka lat hehe :). Wzrost sprzedaży nie jest jednoznaczny ze wzrostem udziałów w rynku a z tego co mi się obiło przez kilka miesięcy kilka wykresów to owszem wzrost jest tylko dynamika sprzedaży dąży raczej do równi. Jak osiągnie już równię to tak sobie na niej będzie a potem sądzę, że będzie zjazd w dół po równi pochyłej.
Nie mam czerwonego pojecia o czym ty teraz gadasz.....
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
Panowie - wchodzicie w jakiś straszliwy offtop i przepychanki - a to chyba bez sensu :)
Wyznawca Dr Google pastwi się nad k@czym, bo samemu nie chce sie poszukać?. I Ty nazywasz to chyba bez sensu. To jest bez sensu i do pozamiatania.
Ale cały temat jest o "plotkach na temat nowego korpusu". Plotki - jak wiadomo - mają swoją żelazną logikę i opierają się wyłącznie na faktach, dlatego dyskutowanie na temat plotek wymaga niezwykłej, wręcz naukowej dyscypliny wśród dyskutantów. Ja więc wyrażam nadzieję, że nowy korpus będzie miał możliwość przeglądania netu(w tym Googla). Pożądaną aplikacją będzie też możliwość bieżącego podglądu(np. podczas filmowania)wykresów obrazujących dynamikę sprzedaży lustrzanek względem bezlusterkowców. :-P
Dzarro a pamiętasz telefony z przed dwudziestu lat w porównaniu z obecnymi? No to pewnie za 20 lat aparat pewnie nawet kawę Ci zaparzy w czasie czytania neta oczywiście nie odrywając nawet uwagi od tego co masz focić ;)
a tak z innej beczki -
Czy jest realne (teraz lub w przyszłości) że Olympus zacznie produkować lustrzanki z matrycą większą niż standard 4/3?
Pytam o to, bo zgadzam się z poglądem że lustrzankowy system 4/3 umarł. Nigdy chyba specjalnie popularny nie był (choć kilka konstrukcji było naprawdę zacnych) a teraz po dwu czy trzy letniej absencji na rynku zmartwychwstanie raczej wydaje się mocno nieprawdopodobne.
Zresztą, uważam, że system jest wtedy systemem jeśli oferuje korpusy i obiektywy o różnym stopniu zaawansowania - wprowadzenie samego e-7 nic nie da albo bardzo niewiele...
Z drugiej strony - rynek lustrzankowy trzyma się mocno - robiłem takie zestawienie gdzie widać że w 2012-stym wyprodukowano przeszło milion lustrzanek więcej niż w 2011 łącznie lustrzanek i bezlusterkowców.
Czy to Nikon miał reklamę jakiegoś kompaktu "Gdybym był ekspresem do kawy, zrobiłbym Ci kawę nim zdążyłbyś o niej pomyśleć..."? :D Było coś takiego, ale nie pamiętam co ;p
w mojej opinii, rynek DSLR czy bezlusterkowców raczej się nie skurczy, a wręcz przeciwnie, będzie się powiększał, zastąpi częściowo rynek aparatów kompaktowych wypieranych przez telefony komórkowe, a także kamer video. To rynek aparatów kompaktowych zostanie wyciszony przez coraz lepiej wyposażone komórki, a amatorzy z większymi ambicjami pójdą w kierunku bezlusterkowców.
Jeśli można o nowym korpusie, to miałbym życzenie żeby to był korpus z funkcją dzwonienia.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
a tak z innej beczki -
Czy jest realne (teraz lub w przyszłości) że Olympus zacznie produkować lustrzanki z matrycą większą niż standard 4/3?
Pytam o to, bo zgadzam się z poglądem że lustrzankowy system 4/3 umarł. Nigdy chyba specjalnie popularny nie był (choć kilka konstrukcji było naprawdę zacnych) a teraz po dwu czy trzy letniej absencji na rynku zmartwychwstanie raczej wydaje się mocno nieprawdopodobne.
Kto wie... może się jeszcze zdziwimy. ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Maciek_WM
Czy to Nikon miał reklamę jakiegoś kompaktu "Gdybym był ekspresem do kawy, zrobiłbym Ci kawę nim zdążyłbyś o niej pomyśleć..."? :D Było coś takiego, ale nie pamiętam co ;p
Była taka reklama. Dotyczyła bezlusterkowca Nikon V1