Stary X10 też tak ma:
Załącznik 116937
Wersja do druku
Stary X10 też tak ma:
Załącznik 116937
Bez problemu, x10tka tez robila i w gore i w dol, jak i na boki:)
pozdroofka
Nie ma co żałować, w NEX mam też mam dobrze zaimplementowane panoramy, ale nawet byle jak pstrykniete fotki plus MS ICE wgniata takie panoramki w glebę :wink:
PS
Może po zmniejszeniu rozdzielczości do netu nie widać niedoskonałości, ale lepiej takich panoram nie podglądać w 100%.
af nie jest najgorszy ;), coś "ponoć" poprawili w stosunku do 10 ;), w 10 teoretycznie powinna być lepsza matryca (exr), ale jakoś nie znalazłem tak dokładnych porównań
Tak czytam swój post i myślę że może być źle odebrany. Ten wg. mnie "słaby AF" nie jest taki strasznie słaby, jest dobry, nawet bardzo dobry. Ale wczesniej miałem panasonica z systemu m4/3 z kitem i z 45mm f1.8, i po prostu w X10 jest troche wolniej!
Można by myśleć, że jak ktoś raz już pokazał, że AF kontrastowy może być szybki, to inni też tak będą mieli.
A co do MS ICE to całkowicie się zgadzam. Jak dla mnie genialny. Zaznaczam serię zdjęć w katalogu, przesuwam na MS ICE i mam super panoramę.
Prosto z puszki, nietykane :)
Fajny kotek, ale trochę przyciasne kadrowanie jak dla mnie :)
no to nadeszła zmiana na x30, teraz go poznaję i fuji słucha użytkowników, część zmian to poprawka "niedoróbek" w x20
Jest jakaś różnica w jakości zdjęć?