Odp: Coś dla saperów fotografii czyli karabiny, czołgi, okręty oraz inne bunkry :)
Odp: Coś dla saperów fotografii czyli karabiny, czołgi, okręty oraz inne bunkry :)
Cytat:
Zamieszczone przez
sabkon
Niestety stan skansenu z roku na rok coraz gorszy...
Cytat:
Zamieszczone przez
Michal_G
Niestety stan skansenu z roku na rok coraz gorszy...
wyrywają co się da .... :/
Cytat:
Zamieszczone przez
sabkon
wyrywają co się da .... :/
Dla mnie niedoinwestowanie skansenów wszelakich, to głupota.
Nawet czysto materialistyczny punkt widzenia: przecież to źródło dochodu,
kasa leży na ulicy tylko podnieść.
A ludkowie mają co oglądać.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Dla mnie niedoinwestowanie skansenów wszelakich, to głupota.
Nawet czysto materialistyczny punkt widzenia: przecież to źródło dochodu,
kasa leży na ulicy tylko podnieść.
A ludkowie mają co oglądać.
Bo ja wiem ? Na Kaszubach byłem na Bodzipkową w muzeum Hymnu Narodowego w Będominie. Dworek Wybickiego, 8 osób obsługi (przewodnicy) + jakiś personel techniczny + klimatyzacja + energia i jeszcze by trochę nawymieniał.
Bilet kosztuje 1 zł od ludzia, w piątki za darmo, szkoły za darmo.
Licząc 20 ludzi dziennie to daje pi razy oko 400 zł przychodu miesięcznie. Debet wychodzi na kilkanaście tysięcy. Filantropia ? :shock:
Załącznik 89659