Odp: Analog wiecznie żywy - nasze zdjęcia.
Możliwe ale to strasznie głupie. Pergaminy do przechowywania negatywów to 7 pasków po 6 klatek czyli powinna tam się zmieścić jedna rolka filmu.
Przy ich podejściu to w jednym pergaminie się nie zmieści. No chyba że jest to konieczność do skanowania. Jakąś taką ramkę mają albo coś ...
Zadzwoń tam i zapytaj.
Lubię jak mi potną, bo zwinięte w kłębek (na 100% emulsją do środka) prostują się miesiącami. Wszędzie, gdzie wywoływałem cieli standardowo - 6 klatek film 35mm i 3 klatki format 6x6 film 120 albo 4 film 120 w formacie 6x4.5. Rossmann wysyła na wywołanie i skanowanie do CEWE, oni są jak kowal z 50 letnim stażem - nieprzezbrajalni.
http://www.fotonet.info/index.php?&a...fia_tradycyjna
tu poszło, taki u nas w Bytomiu punkt znalazłem blisko parkingu, zaraz obok zakład drukujący fotografie na różnych materiałach. Na razie wywołanie + skan zobaczymy co wyszło (czy w ogóle coś wyszło). Jak odbiorę cd to się pochwalę.
Ceny przystępne, u mnie "na wsi" jest jeden fotolab z Frontierem Fuji i zalaną chemią. Wywołują C-41 w 1h za 8 PLN.
Cytat:
Zamieszczone przez
majeczek78
I to jest dobre pytanie.
Moze maszynke nie idzie przestawic,albo pomylili jednostki przy zamawianiu etui do filmow.Maja zapas czteroklatkowych na 10 lat
Cytat:
Zamieszczone przez
gibberpl
Ceny przystępne, u mnie "na wsi" jest jeden fotolab z Frontierem Fuji i zalaną chemią. Wywołują C-41 w 1h za 8 PLN.
Kiedy byłem jeszcze analogowy korzystałem z usług Foto-Viva w Kupcu Poznańskim. C41- 5 pln, robili mi to w jakieś 15 minut. Jakość i kolorki były ok. Z tego co pamiętam używali chyba chemii Kodaka.
Z czystym sumieniem mogę ich polecić.
Zorki6 + Jupiter8 + Ilford HP5Plus400
Cięcie po 4 klatki dziwne. Mnie Kodak kiedyś ciął po 5, bo takie mieli folie, ale po 4?
Standardem jest po 6, bo takie są wszystkie współczesne ramki.