To nie jest super matryca. To matryca, na której można robić zdjęcia od 100 do 3200 iso.
Każdy system jest inny. Kiedy kupowałem olympusa, długo czytałem różne fora i zbierałem informacje. Canona kupiłem z rozsądku i w ciemno (cokolwiek miałoby to znaczyć – nie będę się tłumaczył). Po zmianie zauważyłem dwie rzeczy:
Doceniłem 40-150 olympusa a potem matrycę canonowską. Tak taniego i dobrego szkła chyba nie dostanę w innym systemie a canonem robię na ISO od 100 do 3200 bez żadnych kompleksów. Wszystko inne jest dla mnie zupełnie nieistotne. Dla mnie aparat może nazywać się nawet Wierchowina (może ktoś pamięta co to było) ale po to zmieniłem analoga na cyfrę, żeby, między innymi zmniejszyć do minimum dylemat czy wyrobię z ISO czy nie. To dla mnie jest priorytetem. Dla mnie. Niekoniecznie dla innych.
Czy nie lepiej zamknąć już ten temat? Sprawa już dawno załatwiona a sama dyskusja do niczego nie prowadzi. Jak ktoś chce dowiedzieć się czegoś o canonie, to jest przecież forum canona. W tym wątku było już napisane wszystko a nawet za dużo.
Ktoś, kto kupuje olympusa nie musi mieć żadnych kompleksów. A jeśli jest inaczej, to już tylko i wyłącznie jego wina.