Odp: KWIOTKI....otwarty wątek florystyczno-florystyczny ;-)
Ja nie wiem jak sie nazywaja,ale mam je u siebie.Takie na 60-80 cm wysokie kepy i bujaja sie na wietrze te kwiaty.
do oceny przez tropic'a ? - walentynkowa fantazja pewnej kwiaciarki : )
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Ja nie wiem jak sie nazywaja,ale mam je u siebie.Takie na 60-80 cm wysokie kepy i bujaja sie na wietrze te kwiaty.
no dokladnie , te pstryknalem jadac rowerem , komus mocno rozrosly sie przez plot wiec uzywalem ile chcialem
a co do bujania sie na wietrze to prawdziwa zmora , normalnie jak na strzelaniu , musisz wstrzymac oddech zeby nie poruszyc i czekac az wiatr ucichnie zeby kwiata nie wyrwalo z kadru
Cytat:
Zamieszczone przez
Centus
PS
podpowie ktos ja nazywaja sie te dwa moje kwiatki z owadami , te po ogorku ,innaczej do konca zycia bede zyl w nieswiadomosci co sfocilem ;-(
Podpowiadam, po naszemu to kosmos, po łacinie cosmos bipinnatus, nie wiem czy ktoś zliczył ile odmian już wyhodowali, jest tego cała masa kolorów i kształtów.
1 załącznik(ów)
A prośba od mojej squaw. Jak hodować toto aby nie zdychało ?
Cytat:
Zamieszczone przez
glee
do oceny przez tropic'a ? - walentynkowa fantazja pewnej kwiaciarki : )
Pozdrawiam
nie powiem...ciekawe,choć trochę za dużo wolnej przestrzeni...ale plus dla kwiaciarki za inwencję
---------- Post dodany o 15:43 ---------- Poprzedni post był o 15:36 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
A prośba od mojej squaw. Jak hodować toto aby nie zdychało ?
z medinillą nie jest prosta sprawa, to roślina tropikalna i takie warunki trzeba jej zapewnić wymaga wysokiej wilgotności i temperatury
ok 20-30 stopni,w czasie kwitnienia nie przestawiać bo może stracić kwiaty,spadek temperatury spowoduje zrzucanie liści.Regularnie podlewać
ale nie zostawiać wody w podstawce...
2 załącznik(ów)
No to jeszcze wrzucę dwa zdjątka.
Załącznik 60766Załącznik 60767
Dzięki :)
Z temperaturą nie ma problemu, prawdopodobnie z wilgotnością. Dwa Marysi zdechły.
1 załącznik(ów)
Kiedyś, przed potopem pewnie jeszcze, popełniłem takie zdjęcie Zenitem na klisze...:oops:
Załącznik 60770
Cytat:
Zamieszczone przez
Muminek
Podpowiadam, po naszemu to kosmos, po łacinie cosmos bipinnatus, nie wiem czy ktoś zliczył ile odmian już wyhodowali, jest tego cała masa kolorów i kształtów.
jestes wielki , dziekuje
ale teraz mam dylemat ... wrzucic te kwiatki do kwiatkow czy do zdjec astronimicznych ;-)