high endowe kompakty maja przynajmniej jasne szkla i stabilizacje i live viewCytat:
Zamieszczone przez zibi1303
Wersja do druku
high endowe kompakty maja przynajmniej jasne szkla i stabilizacje i live viewCytat:
Zamieszczone przez zibi1303
sciemnili szkla zeby bylo wszystko mniejsze... tylko czy takie rozwiazanie bedzie dobre... tak naprawde to rynek pokaze (czy ludziska beda to kupowac).
No i właśnie to jest przewaga lustrzanki. Można sobie kupić obiektyw jasny - szeroki i tele. I oddzielnie macro i inne pierścienie konwertery i takie duperele...
E -400 odniesie pewnie taki sukces rynkowy jak obiektyw ZD 17-45 . (tak moim zdaniem)
Nie flugaj, proszę.Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
Planowana cena następcy E1, którą widziałem, nie była astronomiczna (jak po wprowadzeniu na rynek E1). Świat fotograficzny przyspieszył i dostępność szprzętu po premierze jest "błyskawiczna".
RadioErewan:
Całkiem niezła jakość zdjęć z tego E-400 ;) Dlaczego wszystkie przy iso100 ????
Jeśli chodzi o konstrukcję spodziewałem sie czegoś lepszego... :cry:
Może Olympus na photokinie jeszcze nas zaskoczy...???
Ja dodam tylko ze to rzadna nowosc i tak pewnie 330 bedzie lepszy pomimo mniejszej matrycy
http://www.letsgodigital.org/en/10172/olympus_e400/
sadze, ze osoba, ktora robila zdjecia - nie miala zbyt wiele czasu, niedlugo powinnismy sie doczekac porzadniejszych sampli - moze rawowCytat:
Zamieszczone przez Karol K.
nie jest zle - olympus szuka targetu niezdominowanego przez innych - ale mogl odwrocic kolejnosc - najpierw pro body a nie odwrotnie ....Cytat:
Tak sobie czytam i czytam, az sie postanowilem zarejestrowac i nieco udzielic na forum :)
Na wstepie witam wszystkich!
A przechodzac do rzeczy. Nikt nie wspomnial (chyba), ze nowy e-400 bedzie cudnie wygladal z nowym szklem Leici 25/1.4. Ten klasyczny, nawiazujacy do OM-ow i starych lustrzanek wyglad plus takie fajne szkielko.... przypomina mi to Pentaksa SuperA wlasnie z obiektywem 50/1.4 ktory lezy tutaj na biurku. W zasadzie to nigdy nie zwracam na to uwagi, ale na tego Pentaksa zawsze patrze z przyjemnoscia, podobnie patrzylbym na e-400 w podobnym zestawie.
Inna sprawia to 10 megapikseli. Ludzie na dpreview jeczeli, ze brakuje im rozdzielczosci gdy fotografuja dla stockow. Teraz to sie skonczy. Tak samo jak ktos robi portrety itd. Aparat w takim przypadku to tylko puszka, ktora sie sadza na statywie a pomiar, swiatlo i reszte robi sie recznie.
Niektorzy zerkaja na Pentaksa K10D. Coz, jako pentaksiarz musze potwierdzic to, co inni pisali. Pentax, ktory jeszcze w erze manuali robil super wypasione aparaty (LX!!!), w erze AF troche podupadl (MZ-S to byl aparat na poziomie Eosa 33, czyli jednak nie najwyzsza polka), wypuscil kilka lat temu na poczatku swojej przygody z cyfra *istD, a potem byla juz tylko rownia pochyla i coraz bardziej amatorskie puszki. Ile ja sie naczytalem o tym, ze czas przejsc do konkurencji i ze Pentax wypial sie na bardziej wymagajacych klientow...
Miedzy innymi dlatego kupilem E1. Lecz czy ta sytuacja nie wyglada dla Was znajomo?
Dzięku uprzejmości Jacka Kowalczyka mamy te kilka kadrów. Ten egzemplarz aparatu przeleciał przez polskie przedstawicielstwo jak rakieta i już jest gdzieś u dziennikarzy.Cytat:
Hehehehe, co prawda ja straciłem nadzieję. Tylko mnie frustracje napadły miesiac temu, jak Olek zapowiedział, że nie pokaże E3 - wyobrażałem sobie jojczenie na E400. Teraz mi przeszło.Cytat: