blady: jeśli teściowa będzie miała te karpie na kolanach (w pozycji siedzącej) to raczej nie będzie trzeba wychodzić na balkon :)
Z odległości 5m nie zmieścisz w kadrze osoby o wzroście 1,7m w całości z zachowaniem potrzebnej rezerwy...
Wersja do druku
blady: jeśli teściowa będzie miała te karpie na kolanach (w pozycji siedzącej) to raczej nie będzie trzeba wychodzić na balkon :)
Z odległości 5m nie zmieścisz w kadrze osoby o wzroście 1,7m w całości z zachowaniem potrzebnej rezerwy...
Bedziesz musial wyjsc ;) 100mm to juz male tele ;) Chociaz zalezy, jakie ktos ma wnetrza ;) Ja, w domu, musze sie w sciany wciskac. W mieszkaniach nie wyjmuje nawet... :/Cytat:
Zamieszczone przez blady
[ja wiem, ze wiesz, do czego sluzy aparat ;) :P]
heh, Irek, dog_master - to mi w sumie w teorii zd 50 pasuje. :D Teściowa nóg mieć nie musi, a córa ma dopiero 64 cm - to się zmieści w kadr bez wychodzenia na balkon :mrgreen:
Kup porządne mieszkanie :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez blady
To zdjęcie było robione przez stół
https://galeria.olympusclub.pl/displ...at=14110&pos=1
a to też w lodziarni w Gdyni - siedziałeś obok :twisted: pamiętasz?
https://galeria.olympusclub.pl/displ...lbum=482&pos=0
jak bym mógł zapomnieć - oczywiście, że pamiętasz :razz:
Kup Sigmę 24/1,8 z Olympusem będziesz miał ogniskową 48 mm czyli prawie to co kiedys nazywano standardem dla małego obrazka,dużą jasnosc i ładny bokeh
Daj spokój voovoo2.
Jajca sobie robią i jakoś nikomu to nie przeszkadza.
Ale nie ma tego złego...bedę miał co zalinkowac jak mi ktoś zarzuci blablanie w wątkach technicznych ;)
Mnie tam jajcarze nie przeszkadzają,a może komuś ta informacja się przyda.Moderatorzy tez mi nie przeszkadzają nawet wówczas jezeli któremuś z nich funkcja ta słuzy do leczenia kompleksów
Oleryk,
1. rozmowa jest na temat od początku do końca
2. rozmawiamy o zastosowaniu praktycznym ZD 50 w fotografii rodzinnej, z uwzględnieniem małych odległości między ścianami w mieszkaniach (nie biorę wyjątków potwierdzających regułę gdzie, c+ może robić u siebie na chacie portrety szkłem 300mm ;) )
3. rozmawiamy o podłączeniu praktycznym E-3 plus zd 50.
ZD 50 jest dla mnie wzorem i jakoś nie mogę się przekonać do Sigm. Co innego jak bym miał inny bagnet niż 4/3. :D
Sigma o której wspomniałem ma bagnet 4/3