-
1. Krowa ciekawa, podoba mi się zestaw kolorystyczny. Ten co postawił te krowę przed budynkiem ma chyba duże poczucie humoru hi hi J
2. Tego zdjęcia nie oceniam. Zamiast patrzeć na zdjęcie doszukuję się fuszerki w płaszczu ochronnym rur . No cóż zboczenie zawodowe. J
3. Ciekawe ujęcie i ciekawe zdjęcie- podoba mi się.
4. Piesek sympatyczny to i zdjęcie jest sympatyczne . Fajnie się je ogląda.
-
...........
Dziękuję Panowie za oceny!
Miło mi, że nie jest aż tak źle:wink:
KYS nie traktuję ocen jako atak choć raz na początku dałam się ponieść emocjom:oops:,
Krowa stoi przed kasynem gry w jednym z przygranicznych miasteczek niemieckich, stąd jej kolorki i wymalowana ruletka, a te rury pod molo też od nich, spartolili(?)i gdzie tu sławna niemiecka precyzja:-P
Dzięki za zaiteresowanie jeszcze raz
-
Fota z pieskiem świetna. Właśnie dokładnie przedstawia to co chciałaś pokazać.
Pozdrawiam
-
5 załącznik(ów)
..........
To znowu ja, tak dla przypomnienia, że jestem tu z Wami:-P wrzucam kilka fotek z jednym zapytaniem, czy polar czy inny filtr(kompletnie czarna magia)polepszył by te zdjęcia czy to jednak braki w wiedzy, że są jakie są?!
Kilka widoczków z mojej plaży plus psinka bo jest moim najwdzięczniejszym modelem.
Pozdrawiam zaglądających, oceny i sugestie mile widziane.
-
Tryptyk z psiakiem uroczy, faktycznie model z niego wdzięczny :)
A co do filterków to polar pomógłby zmniejszyć ilość tego odbijającego się światła od wody (na zdjęciu pierwszym). Natomiast jaki inny filtr... hm, nie wiem, może jakaś połówka, ale nie wiem, czy byłaby różnica kolosalna.
Bardziej tu chyba chodzi o kompozycję zdjęcia, w sensie, że skupiłaś się na kapitalnym skądinąd niebie, a jakby zapomniałaś o pierwszym planie. Zdjęcia są płaskie, nie mają trójwymiarowości pomimo, że niebo na pewno na żywo zapierało dech w piersiach.
Nie chcę się "wymandrzać", bo jak widzisz cienka jestem i nie pokazałam światu żadnej foty, sama jestem w fazie nauki, ale patrząc na zdjęcia mistrzów zaobserwowałam, że takie niebo świetnie tworzy tło zdjęcia, nadaje klimat, ale muszą być zachowane plany - nie wiem, łódka jakaś, kępa traw, czy kupa kamieni na pierwszym planie. A u Ciebie na zdjęciach jest głównie tło.
-
Tryptyk psi fajny ale troche pomarudzę.
Środkowa fotkę widziałbym z ostrością na oczach pieska a nie na nosie, teraz wygląda trochę jak świnka ;)
Kadry z plaży bardzo miłe i nastrojowe, z ciekawym światełkiem, chyba najbardziej podoba mi się ten z paralotniarzem :)
-
Kolorki na fotkach z plaży badzo mi się podobają - moje klimaty. Najlepsza z paralotniarzem.
-
Kolorowa krowa- traktuję to jako wesołe zdjęcie i jestem pełen podziwu dla pomysłowości gdyż pierwszą fioletową krowę widziałem w reklamie alpejskiego mleka. Trzymając się dalej tej serii zdjęcie 2 kadrowo kuleje bo pustka po prawej stronie kadru razi. 3- zbyt płasko przedstawione molo brakuje przestrzeni, są tylko dwa plany linia mola i niebo. Piesek na 4 bardzo smutny i poszedłby gdzieś na spacer a nie na balkon. Druga Twoja seria widoki gdzie bardzo podoba mi sie 1 kadr plaża, sylwetka człowieka na niej i bajeczne niebo. To naprawdę fajny widok i bardzo malowniczy. Następne dwa tj 2 i 3 zagęszczeniem ludzi i sprzętu na plaży a przez to rozmyciem motywu raczej niezbyt udane w przekazie. Na 4 podobie jak poprzednie jednak ten żagiel w powietrzu trochę dodaje wartości skupia wzrok ale nie do końca. Rady Agulki są wartościowe. Na koniec, ostatni tryptyk pieska bardzo mi się podoba ale tutaj jestem nie całkiem bezstronny bo uwielbiam tę rasę.
-
Dziękuję Wam za odwiedziny, oceny i rady:grin:
-
za rocco ;) bardzo fajna psinka