cukierki to nie - psują sie od nich zęby ...
teraz zdjecia nie wyjde robic bo na tym swietle to nawet przy 1/4000 pewnie wszystko przepalone by bylo przy @1.4 tak lamperia daje :)
postaram sie wieczorem wyjsc gdzies na spacer i zrobic jakies foto
Wersja do druku
cukierki to nie - psują sie od nich zęby ...
teraz zdjecia nie wyjde robic bo na tym swietle to nawet przy 1/4000 pewnie wszystko przepalone by bylo przy @1.4 tak lamperia daje :)
postaram sie wieczorem wyjsc gdzies na spacer i zrobic jakies foto
Ja mogę tylko powiedzieć coś o sigmie 30. Podpinałem ją razem z EC20, co dawało 60 mm. Ostrzy szybko w takim ustawieniu, ale ostrość leci. Jak sigma jest ostra na 1,4 to po podpięciu EC trzeba przymykać do 2,8 minimum
Nie róbmy OT bo też czekam na info dot. tego szkiełka.
ok
wiec kilka sampli
body e-520 przed zdjeciami reset wiec wszystko default
zdjecia nie wyostrzane nie obrabiane jpg z aparatu
kompresja 80% w lightroom
@ w kolejnosci 1.4 2.0 3.2 4.5 7.1
wszystkie ostrzone na ten sam punkt
Moja wizyta w Sigmie się przesunie o kilka dni, ale z tego co widzę tutaj to tragedii.
fajnie, dzieki. super by jeszcze bylo gdybys mogl przy okazji, w imie nauki, zrobic tez pare fotek dziewczynie lub kumplowi:) w roznych konfiguracjach odleglosci od modela na tym 1,4 i 2,0. jestem bardzo ciekaw, ale to nic pilnego. pozdrawiam
magnesus: na moim monitorze nie widze tragedii:) nawet dramatu tu nie ma. dla mnie spoko.
Hmm, to jak dziś uderzę po pracy do ProCentrum w Chorzowie. Miałem tam tylko wpaść po eneloopy, ale jak będzie ta 50ka, to postaram się ją podpiąć do puszki i postrzelać do Mr Rinaldo na różnych przysłonach ;)
Cheers!
stary nikt nie będzie oceniał portretów spokojnie. Jeżeli mógłbyś zrobić z różnych odległości i przy różnych przysłonach to opisz to proszę nad zdjęciami.