Bywały głosowania w popRAWce gdzie było ponad 40 głosujących (4 razy), raz ponad 50. Fakt, to było sporo lat temu.
Wersja do druku
@Cru
Bardzo Ci dziękuję, za wyczerpującą i szczerą odpowiedź.
A nie prościej obejrzeć 1:1 na monitorze? I tak dokonać selekcji? Niemniej, podziwiam za wytrwałość i chęć wydrukowania. Przy okazji – jaka była fizyczna wielkość wydruków? I jaka drukarka?
Dzięki temu, ze miałeś lenia dałem Ci 2 pkt-y. Ale tego nie wiedziałem wtedy, sądziłem że to względy kompozycyjne. Bodzip - dostał ode mnie 3 pkt, Wiejo 1 pkt.
A Twój faworyt dlaczego nic? Poretuszował ambitnie, a aureolki po wyostrzeniach mu nie przeszkadzały. Mogę więcej, jeśli trzeba.
Po zmniejszeniu do wymogów (1500px po długości) aż tak rżnie po oczach? Raczej mało kto w ogóle zobaczy cokolwiek.
Przyznaję, jestem pod wrażeniem. Nic z tego nie pojmuję.
Bo tam byłeś, widziałeś co i jak, no i nie przekombinowałeś. No i nie tylko ja to widziałem.
PS Odpuszczę sobie uwagi o proporcjach budowli - co wszak było głównym tematem poprawki, bo o tym już i @apz, i @Krakman i chyba też @fret - się upisali.
Nigdzie nie napisałem, że nie oglądałem prac na monitorze w 1:1, oglądałem i z lewa i z prawa i po ciemku i w jasnościach :) :)
Jck, ja tak po prostu lubię dodatkowo zadziałać jak są ku temu przesłanki, wtedy ogarniam wzrokiem większą ilosć prac. Nie przyglądam się też już wtedy pikselom :)
To mi się wzięło ze zdjęć dokumentalnych i reportażowych, które czasem robię wśród rodziny, znajomych i innych.
Z tym, że wtedy tworzę historię, odrzucam, przekładam, dodaję, aby zrobić spójny przekaz / set.
Mam jakiegoś tam starego Canona i Epsona, że tak powiem w spadku ;) zależy gdzie jestem i drukuję sobie na A4 :) ;)
Zwróciłem uwagę na aberrację, bo wiem, co ten obiektyw "potrafi" stąd też była to dla mnie istotna rzecz, nie było więc kwestią rżnięcia sprawdzanie tego :D :)
Cóż, każdy ma swoje jakieś podejście do oceny prac i wcale nie musi być zgodne z moim, całe szczęście :)