Ale wygląda jak woskowa figurka ;-)
Wersja do druku
Ale wygląda jak woskowa figurka ;-)
Dla mnie 49. perfetto !
48; 49 i 50 - super.
Pozdrówka.
No bardzo dziękuję, bardzo! Za odwiedziny :) Za wskazówki też dziękuje - nie zawsze można było zrobić fotę tak, jak podpowiadacie, ale czasem faktycznie wystarczyło dłużej sie zastanowić nad kadrem.
Dziś pokażę 2 smutne zdjęcia z serii, którą zapoczątkowała już fota "Świątynia" parę stron w tym wątku wstecz. To zburzony podczas ostatniej wojny w Jugosławii kościół w Bihaću (obecnie Bośnia i Hercegowina, przy granicy z Chorwacją).
53/ ....
54/ ...
Niestety człowiek potrafi piękne rzeczy zbudować i piękne rzeczy zniszczyć.
I nigdy niczego go (człowieka) to nie uczy.
Tu są skutki wojny ale czy pamiętacie wspaniałe, ogromne buddyjskie posągi wysadzane przez Talibów? :cry:
Kadry mi sie podobają ze względu na wartość dokumentalną. Rozumiem, ze nie można było sobie wybrac pogody i ciekawszego nieba (światła) ale fotki architektury wolałbym prosto, zwłaszcza drugą :)
Ano... Rocco - w przypadku pierwszego - to wydawało mi się, z ewyprostowałam, ale teraz jak się przyglądam, to faktycznie cośtam leci w prawo (zauważyam, że wiele moich fot leci w prawo - to wina astygmatyzmu :)).
A drugie... Nie zawsze da się dobrze sfocić bez wycinki drzew ;)
Pora odświeżyć wątek.
"Natchniona" wyprawą Grupy Krakowskiej do fortów, poszperałam w swoim archiwum i znalazłam coś podobnego.
Stara twierdza na płw. Prevlaka w Chorwacji.
55/A
55/B
55/C
55/D
55/E
55/F
55/G
55/H
Mnie najbardziej odpowiada 55G. Podoba mi się kompozycja na nim, uważam je za najbardziej udane z serii. Może gdyby ten przepał zlikwidować, byłoby jeszcze lepsze, ale w mojej opinii to zdjęcie i tak jest dobre.
zdjęcia sa kapitalne;) coprawda..brakuje tam malych szczegolow..ale jest ok;)