Drobiazg...:wink:
Wersja do druku
Drobiazg...:wink:
Witam.
Coś wątek umiera - czyżby wszyscy sprzedali już swoje 570-tki ?
Zamilkli zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy ...
Ja pozostaje na razie wierny 570-tce i nie zamierzam go zmieniać.
Odkrywam go ciągle a efekty czasem denerwują a czasem pozwalają wpaść w euforię :grin:
Zamieszczam dwie fotki :
Pozdrawiam
Niezdecydowani zastanawiają się teraz nad 565-ką...:wink:
niezdecydowani kupili E420 :D
Skoro twierdzicie, że temat umarł, to go postaram się rozruszać...
Sam od paru tygodni posiadam SP570 i wybrałem go bo z wielu względów nie chcę na razie lustrzanki. Brałem pod uwagę także Canona G9 oraz Panasonica DMC-FZ50. Pierwszy jakoś mi nie podpasił, a drugiego już prawie kupiłem, jednak wziąłem go jeszcze raz do ręki i stwierdziłem jednak, że jest mało wygodny i jakoś tak mi skrzypiał w ręku, natomiast Olek... cóż... chyba mieli odlew mojej dłoni jak go projektowali :grin:
Aparat w pełni spełnia moje oczekiwania, choć przyznam, że efekty mojej pracy są na razie mizerne, jednak nie aparat jest temu winien, a brak moich umiejętności. Wcześniej miałem mapłkę Nikona i choć udało mi się zrobić nią kilka ciekawych fotek, aparat miał jak dla mnie zbyt małe możliwości.
SP570 ma pełnego manuala i przede wszystkim super obsługę - wszystko jest pod ręką i jakoś tak logicznie ułożone, choć funkcji sporo i trzeba się ich niestety nauczyć. Trochę szkoda, że jest na karty xD, bo czytnik w moim lapku nie obsługuje tych kart, ale co tam - ideałów nie ma :-P
A co do obsługi zooma, na razie nie narzekam, ale jest podobno już aktualizacja oprogramowania ( http://www2.olympus.pl/consumer/208_7226.htm ) i mam zamiar ją wgrać, może będzie jeszcze lepiej :wink:
Podsumowując, jestem obecnie zauroczony tym aparacikiem i pewnie nie prędko go zmienię. Pozostaje mi tylko focić, focić i jescze raz focić, by nieco lepszego warsztatu nabrać :grin:
@ RadaRes
Tu masz 560-tke na najszerszym kacie:
http://ziemowit.mierzwiak.com/galeri...ides/0032.html
to chyba jedyna fota na szerokim koncu jaka posiadam, generalnie unikam fot na 27 mm ze wzgledu wlasnie na dosc zauwazalne pochyl;enie budynkow do srodka kadru ( foce glownie architekture), ale jesli uda ci sie zrobic fote na powiedzmy 29-30 mm to juz powinno byc znaczaco lepiej.
Co do foty zdaje sobei sprawie ze moze nie jest idealnie zrobiona, po prostu z reki, ale moze da ci jakis puntk odniesienia.
Pozdrawiam
Spoko dzięki, już kupiłem e420 i czekam na obiektyw 7-14mm :-P będzie szerrrrrrrrrooookooo :grin:
Witam:) Szukałem ale nie znalazłem - mógłby ktoś zrobić zdjęcie 570-ki z założoną tulejką? Widziałem zdjęcia tego aparatu z wysuniętym obiektywem i zastanawiałem się, jak dokręcać do niego filtry. Już teraz wiem, że tak jak w C740 należy użyć tulejki. Pytanie tylko, jak taki zestaw wygląda:)))
ps. już byłem bliski kupienia H-50 soniaka, a tu nagle wyskakuje 570-ka... Trzeba będzie dozbierać pieniążków...:)))