Odp: Zabawa z μ 4/3 - ZDJĘCIA
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
zdzielano w pp tabletowym...Tutaj przegialem:-)
Bardziej wpada mi pod postprocessing, edycje, ale co kto lubi.
Dla mnie efekt widocznie nienaturalny, choc na zdjeciu ktore opisales "przegialem" - wlasnie najmniej widoczny :wink:
Marburg, widze, ze nie tylko ja nadrabiam, fajne zdjecia :wink:
Ziootek, rowniez bardzo podoba mi sie ostatnia wrzuta :lol:
CzaRmaX - zastrzeliles mnie pomyslem z zakretami :cool:
Janeczek - mina tego goscia w sluchawkach - bezcenna :grin:
Wrzesien 2010
G2, 20mm f/1.7 @ 1.7
1 załącznik(ów)
Wstawiałem już zdjęcie z duchem? Chyba nie.
Raz tak od niechcenia strzeliłem fotę i wyszedł mi duch z cieniem, szukałem przyczyny i znalazłem lampę na werandzie. Później próbowałem powtórzyć to zdjęcie aż mi baterie w lampie padły ale efekt się nie powtórzył.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1352677750
Cytat:
Zamieszczone przez
Jerry_R
CzaRmaX - zastrzeliles mnie pomyslem z zakretami :cool:
No to teraz będę "Ścigany" :)
Witam jestem nowy na forum i chcialem sie przywitac.Stalem sie tez niedawno posiadaczem OM-D5 razem z obiektywem 12-50mm i chcialem przedstawic Wam kilka fotek do oceny, dodam ze moj pierwszy taki aparat w zyciu, dotychczas same kompakty i zdjecia z automatu.Czy mozecie mi powiedziec zanim cos wstawie jak zmiejszyc zdjecie bez utraty jakosci? resise robie za pomoca infraviev i wsawiam na Imageshack jednak nastepuje dosc spore pogorszenie jakosci,mozecie cos doradzic? zdjecia waza ok 5mb i wiecej jest gdzies upload z tymi wielkosciami?
Cytat:
Zamieszczone przez
gladiac
Witam jestem nowy na forum i chcialem sie przywitac.Stalem sie tez niedawno posiadaczem OM-D5 razem z obiektywem 12-50mm i chcialem przedstawic Wam kilka fotek do oceny, dodam ze moj pierwszy taki aparat w zyciu, dotychczas same kompakty i zdjecia z automatu.Czy mozecie mi powiedziec zanim cos wstawie jak zmiejszyc zdjecie bez utraty jakosci? resise robie za pomoca infraviev i wsawiam na Imageshack jednak nastepuje dosc spore pogorszenie jakosci,mozecie cos doradzic? zdjecia waza ok 5mb i wiecej jest gdzies upload z tymi wielkosciami?
A próbowałeś Microsoft Office Picture Managera?
Przy zapisywaniu .jpg w opcjach nie schodź poniżej 90% jakości ;) Na forum dawaj zdjęcia 800 na 600, przed zapisem stosuj lekkie wyostrzenie, nie powiem Ci, która to opcja, bo ja używam konkurencyjnego XnView ;)
Janeczek, fajne zdjęcia shiftowe :)