W jego okularach odbija się nasza łódeczka :grin:
Wersja do druku
W jego okularach odbija się nasza łódeczka :grin:
fajna fotka , niezły gość :)
Niezły ten bosman - coś jakby portowy żulik ;-)
A można też być takim śródlądowym bosmanem? Bo jeśli tak to ja się kwalifikuję, choć nie mam łódki w takim pięknym kolorze ;-)
Serdecznie dziękuję helmuthowi za pomoc i cierpliwość :grin:
Norwegia...
Na horyzoncie w bialych partiach dziwny kolor nieba pokrywa sie z kolorem w szczytach.Przejscia tonalne na niebie zbyt widoczne(kompresja??)
Jeśli chodzi o samo sklejanie- dla mnie bomba! :grin:, nie widzę żadnych błędów. Nie mówię, że ich nie ma ale ja ich nie widzę :wink:
Natomiast zauważyłem na niebie, skokowe przejścia tonalne. Może to być efektem zbyt dużej kompresji (226KB na taką panoramę to MZ mało) a nie złego działania programu. Spróbuj kompresji do np 300-350KB.
Poza tym, widok świetny :grin:
Widoczek miodzio.:)
Mirku te szczyty były zaśnieżone i pomimo zmian nastawu aparatu nie chciały wyjść inaczej, być może gdybym zastosowała filtr byłoby inaczej. Co do kompresji spróbuję powalczyć.
Dziękuję Helmuth :grin:
(p.s. pozwoliłam sobie podmienić na poprawioną)
Bardzo przyjemny ten panoramiczny widoczek (o jakości już słyszałaś, więc pisać na ten temat nic nie będę ;))
A skoro już Cię Helmuth nauczył sklejać panoramki, to chyba będę jeszcze częstszym gościem u Ciebie, bo mam nadzieję, że zdobytą wiedzę nie raz wykorzystasz :)