Odp: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?
FT4 więc pewniak: w czerwcu pojawi się jeszcze jedno mikro szkiełko, nie będzie ani od Oly ani od Panasa.
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
FT4 więc pewniak: w czerwcu pojawi się jeszcze jedno mikro szkiełko, nie będzie ani od Oly ani od Panasa.
powiało tajemnicą, wiadomo coś więcej?
Interesujące.
Najbardziej chciałbym żeby był to Tamron z szkłem w rodzaju 14-50/2.8 lub nawet 2.0
Byle żadne MF.
Będzie jakiś toy lens i kupa śmiechu (lub płaczu) ;)
FYI
Według postu na 43R i różnych wpisów na blogach oraz relacjach z Oly eventów nadchodzi E-7 i/lub E-720. Admin 43R dodatkowo podgrzewa atmosferę wspominając o dużej 100 macro... wydaje się, że chłopcy jednak pracują nad poprawną pracą dużych szkieł z małymi korpusami, proces połączenia dwóch systemów ma nastąpić w profesjonalnym modelu micro, do tego czasu duzi chłopcy mogą dostać na przeczekanie, dwa (chyba ostatnie, jeśli w ogóle) duże korpusy.
Małą setką makro to bym nie pogardził gdyby pracowała jak większa 1:2 siostra ;)
Pomiędzy E-7 a E-720 jest przepaść.
W E-720 nie wierzę- grupę trzycyfrową miały zastąpić mikrusy i wypuszczanie tej klasy puszki dużego E jest kompletnie bez sensu.
rację bytu miałby model E-7 lub E-70.
Bebechy z OM-D, AF chocby z E-5, uchylny ekran dotykowy i jazda.
Cytat:
Zamieszczone przez
Koriolan
Pomiędzy E-7 a E-720 jest przepaść.
W E-720 nie wierzę- grupę trzycyfrową miały zastąpić mikrusy i wypuszczanie tej klasy puszki dużego E jest kompletnie bez sensu.
rację bytu miałby model E-7 lub E-70.
Bebechy z OM-D, AF chocby z E-5, uchylny ekran dotykowy i jazda.
Oby , czekam na taki korpus jak kania na deszcz. Chętnie znowu powrócę do 4/3, co będzie łatwiejsze, gdyż zostawiłem świetne szkła Zuiko.
A czy można grzecznie zapytać, co jest przyczyną chęci powrotu do 4/3.
Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
hadan
Z pamięci i/lub sampli na dpreview: 11-22, 12-60, 55-200. Powoli podejrzewam, że nie pokażą się w małej wersji dopóki nie będzie gotowy OMD pro
Cytat:
Zamieszczone przez
hadan
Pozdrawiam.
Ależ o tym pisałem na końcu zdania - optyka Zuiko. Z 12-60 i 50-200 z mikro wciąż pracuje trochę na krzywy ryj, a technologicznie jest mikro już lepsze. Zapomniałem o 11-22, ktorego nie mam, ale miałem i bardzo sobie chwaliłem.