Kupiłem przed chwilą od nich 1 szt na alledrogo, jak przyjdzie dam znać czy warto :)
Wersja do druku
Kupiłem przed chwilą od nich 1 szt na alledrogo, jak przyjdzie dam znać czy warto :)
UWAGA możliwy flame,
wklejam dla tych, co lubią rozbijać gie na pe. 5D3 vs. EM5 z korekcją +4EV
5D3
http://dslr-check.info/2012/0511_5D3_ISO200+4EV.jpg
EM5
http://dslr-check.info/2012/0511_E-M5_ISO200+4EV.jpg
/edit:
Oly.jp ogłasza dostępność (lipiec br) double-kita EM5. Wraz z bohaterem wątku w pudełku znajdą się 14-42 II R i 40-150 R
Jak widać będzie można dobrać kolor body "pod siebie" ;)
Ciekawe czy w Polsce będzie opcja z podwójnym kitem..
Akurat piątki Canona nigdy jakąś ponadprzeciętną dynamiką nie grzeszyły.
Linki nie działają :(
[edit]
A nie, przepraszam, wszystko działa :)
---------- Post dodany o 16:30 ---------- Poprzedni post był o 16:13 ----------
Te testy bardzo łagodnie traktują te aparaty. Rozjaśnienie zdjęcia o 4 EV to żadna filozofia. Trzeba mieć naprawdę kiepski dzień, żeby nie trafić z ekspozycją aż o 4 działki. DR najlepiej widać wtedy, gdy rozjaśnia się tylko cienie, a nie całe zdjęcie - światła powinny zostać nietknięte.
Chińskie podróbki akumulatorków wymagają specjalnej ładowarki - bo Olympusowa ich nie ładuje.
Takie sobie zabezpieczenie firma wymyśliła... Całe szczęście że odwrotnie się da, więc nie muszę używać dwóch ładowarek do jednego aparatu :twisted:
Ciekawe jak jest z tym zamiennikiem, bo na stronie fotoenergia.pl nic o tym nie pisze...
Też jestem ciekaw, jak to jest. Wiedziałem o tym numerze z ładowarką, bo przymierzałem się do zakupu bezpośrednio z Chin, ale jak się pojawiła aukcja u nas, to zaryzykowałem bez pytania sprzedawcy, który może dopiero się dowie o problemie od nabywców :) W razie czego kabelkami podepnę pod jakąś inną. Ktoś kupił jedną sztukę wczoraj. Jeśli jest tutaj, może wcześniej niż ja da znać co i jak :)
Potwierdzam, przyszły w końcu do mnie dwa chińskie zamienniki, nie ładują się w oryginalnej ładowarce Olympusa.
Ja czekałem tylko tydzień - trzy zamienniki plus ładowarka w cenie połowy oryginału... i do tego przesyłka bezpłatna :shock:
Jestem zaskoczony jakością wykonania akumulatorków, ładowarki zresztą też. Widać że Chińczyki się szybko uczą...