-
Odp: Olympus OM-D E-M5
Dzisiaj chrzest bojowy autofocusa E-M5 z 100-300 na pikniku lotniczym
No, D300s to nie jest, ale da się zrobić ostre zdjęcie. Tylko C-AF w takim zestawieniu się nie sprawdza, znacznie więcej ostrych zdjęć miałem na S-AF.
Generalnie na C-AF 25% zdjęć ostrych, na C-AF z trackingiem ok. 40%, natomiast na S-AF ponad 50%
Szkoda, że nie zabrałem G3, ciekawe jak by się spisał z tym samym szkłem...
Pozdrawiam
Tomek
-
Odniosłem dziś wrażenie, że mam za ciężki paluch, jak docisnę po przekadrowaniu , to puszcza mi serię zanim zdążę go podnieść, wy też tak macie? Może coś sknociłem w ustawieniach?
-
@tomtomek: i sobie teraz pomysl jak sobie ze mnie drwiono jak pisalem o AF, ze D300s i te bardziejsze najkony to jeszcze inny swiat jest...
U Ciebie jeszcze tragedii nie bylo bo samoloty w miare duzie sa, a sobie pomysl co sie dzieje jak masz ptaszka w krzaczorach wygarnac.
Fakt faktem, ze te ostatnie generacje kastratow juz tym AF sie nie osmieszaja:)
@apz: mam podobnie na epl3, byc moze moje niezgrabne lapska to powoduja, cza wezyk w koncu kupic:)
Mam wrazenie, ze ten przycisk siakis taki dziwaczny.
pozdro
-
@nyny - a jak się ma do "niebardziejszych" Nikonów w postaci D90/D5100? Bo Olek jednak jakoś bardziej mi podchodził, a zestaw tomtomka ze stopki (z tym że z zamianą G3, 9-18 i 14-45 na siakieś dłuższe makro) byłby całkiem miły.
-
@nyny a ja mam wrażenie że nie drwiono tylko się irytowano, mnie na przykład irytuje jak ktoś powtarza w koło macieju jedno i to samo.
-
Cześć Romek - ja już dotarłem do domowych pieleszy.
Wrzuć wczorajsze zdjęcia grillowe- z lampa i bez - może niektórzy się zamkną.
-
W porównaniu do D200 + 70-300 VR (lub AF-S 35/1.8 ), to AF nowych Penów jest praktycznie tak samo szybki.
Przynajmniej ja nie zauważam różnicy.
-
@Moominek: bedzie porownywalny, w wielu sytuacjach nawet szybszy, chociac w okoloprzyrodniczej moze rozczarowac.
@Romek: ja odpowiadalem na zaczepki i pisanie nieprawdy:)
@nightelf: w d200 AF do hiperszybkich nie nalezy, ale jest niezwykle precyzyjny, jak ci powie ze jest, to jest trafione.
pozdro
pozdro
-
Dzięki. Czyli warto się zastanowić jak cena będzie przystępniejsza.
-
Alexander Mustard moczy właśnie OMD w okolicach GOZO
Arrived in Gozo after a long travel day and squeezed in a first dive testing the new Olympus OM-D E-M5. Impressed with the camera
albo hasła takie jak
SO 800 and 1/15th (thanks in camera image stabiliser) and still a quality file. Impressive detail and dynamic range at high iso.
http://www.facebook.com/groups/366280223428138/
nooo to jeśli z ust Mustarda padają dobre słowa znaczy to, że źle nie jest :)
Gdyby ktoś chciał napisać, że OMD w obudowie podwodnej z zapiętym fisheye nie nadaje się do fotografowania latających potrzeszczy i sprawdza się w tej materii dużo lepiej Nikon z jasną 600 tką - to wiem ;) tak uprzedzam ripostę na wszelki wypadek ;)