Hallllo, do Karola to to ja tylko mogę :roll:
Wersja do druku
Koleżanki i Koledzy podpowiedzą co to za bestia ? !
To będzie najprawdopodobniej jakiś sołtys, czyli mieszaniec kaczki krzyżówki z jakimś innym gatunkiem kaczki - dzikiej lub hodowlanej.
Wynik szukania w google
---------- Post dodany o 10:18 ---------- Poprzedni post był o 10:16 ----------
Trochę cierpliwości, spokojnego zachowania i jakiejś przynęty, a będą świetne zdjęcia wyjątkowo chętnie współpracującego ptasiego modela. :)
"Przednie" zdjęcie, gratki. Siedzi na konarze czy rękawicy ? Pozdrawiam
Spotkanie z orłem było przypadkowe i niestety nie dzikie. Będąc w Beskidzie Niskim zajechałem na parking zajazdu celem konsumpcji ;-). Jakież było moje zdziwienie jak siedząc jeszcze z aucie zauważyłem w odległości około 2 metrów, duże ptaszysko na wysokości mojej głowy gapiące się na mnie. Najpierw pomyślałem, że to jakiś kiczowaty wabik na turystów - z dykty albo gipsu niczym ogrodowy krasnal. Ptak się jednak poruszył, za nim były 2 kolejne w dodatku wydające dźwięki. Okazało się, że pozostawili je tam sokolnicy (?) z Austrii, którzy też tam się stołowali. Poświęciłem ptakom kilkanaście minut fotografując je z każdej strony.
super ptaszysko :grin:
Piękne o dostojne ptaki. Spory ciężar trzeba utrzymać na ręce.
Świetne zdjęcia wspaniałych ptaków. Jako ciekawostkę napiszę, że w Polsce najpopularniejszym ptakiem sokolniczym jest jastrząb, zresztą całkiem skuteczny w łowach.
Zdjęcia mnie rozwaliły i nie mogę się pozbierać. Coś Ty najlepszego narobił :)
Ciemne maleńkie z dzisiejszego poranka.