Jest nowe FW dla X-E1 i starszego brata. AF chyba chodzi szybciej :)
Wersja do druku
Jest nowe FW dla X-E1 i starszego brata. AF chyba chodzi szybciej :)
O, no to muszę sprawdzić.
Dla zainteresowanych http://www.fujifilm.com/support/digi...irmware/x/xe1/
Tylko jeszcze tego 55-200 brak ;-)
Widzę, że na zagranicznych forach roi się od informacji jak to ten nowy soft poprawia/pogarsza AF a nawet przeczytałem, że zdjęcia się szybciej przegląda na wyświetlaczu :-) A opis jasno wskazuje, że chodzi jedynie o współpracę z nowym zoomem.
A może jednak poprawili nie chwaląc się ? :)
Wiesz, z ciekawości wgrałem i subiektywnie mam odczucie, że AF działa szybciej ;-) Na ile to fakt a na ile sugestia to nie wiem :-)
Zainstalowałem nowy firmware i nie widzę żadnej różnicy.
Pojawił się już (a raczej dopiero) w naszych sklepach internetowych nowy zoom 55-200. Cena 3000 zł czyli podobnie jak 18-55 na początku. Zoom na zagranicznych forach zbiera niezłe recenzje, jest chwalony za jakość obrazka i rewelacyjną stabilizację. Poważnie myślałem o zakupie tego potwora ale jest chyba jednak za duży do tego systemu jak na mój gust ale kto wie może w przyszłości się zdecyduję.
Nie wiem co myśleć o tym obiektywie. Ni to tanio, ni drogo. Ni jasno, ni ciemno. Ni jest duży, ni mały... Dobrze, że jest w systemie, ale mam nadzieję, że na tym Fuji nie poprzestanie i za jakiś czas zaserwuje takiego tele-zooma, że szczęka opadnie.
Macałem to cudo w MM i przyznam, że strasznie mi się podoba. Cholera, chyba czas na rozstanie z panasem.