aż trudno uwierzyć jak wiele kobiety w tym kobieciątku, spojrzenie, gest rączek przy poprawianiu włosów, naturalność. Piękny kadr. Pozdrawiam.
Wersja do druku
aż trudno uwierzyć jak wiele kobiety w tym kobieciątku, spojrzenie, gest rączek przy poprawianiu włosów, naturalność. Piękny kadr. Pozdrawiam.
W pełni popieram przedmówcę - piękny kadr :-)
Rafał,
549 - znakomity portret, decisive moment, jak u H. Cartier-Bressona.
Pierwsze, co widzę, to spojrzenie i ruch, jest to portret w ruchu utrwalający charakterystyczny dla wymagających osób moment strojenia się. Piękna, wymowna, zdecydowana mina, pewne gesty rąk, przychylenie główki do nich i mnóstwo wyobraźni w oczach.
Choć nie lubię na ogół portretów w rozciągnietych poziomych kadrach, to tutaj, takie ujęcie jest usprawiedliwione (przynajmniej częściowo) układem kompozycynym główka + ręce.
Zazdroszczę Ci tego portretu.
Pzdr, TJ
Dziękuję za komentarze. To moja córa Maja.
Kolejna fota:
550
Krypto reklama, babcia juz w niego nie wpadnie.
Apel do dobrych ludzi - moja wilczurzyca Kasia popełniła mezalians (znaczy się bzyknęła się z jakimś kundlem). Efekt - dziesięć psiaków - siedem dziewczyn i trzy chłopaki. Za jakiś miesiąc będę miał do rozdania za symboliczną złotówkę (nie oddaje się psów za darmo, jest taki przesąd) całe towarzystwo.
Jeśli ktoś reflektuję na psiaki, to proszę pisać na PW.
ps.
Na dołączonym zdjęciu (sprzed tygodnia) maluchy mają jeszcze zrośnięte ślepka, więc nie wyglądają zbyt efektownie.
Na pieska nie reflektuje niestety, ale zdjecie fajne ;)
Co rok prorok :D :D :D, poprzednie były ładniejsze.
550 bardzo refleksyjne zestawienie dwóch światów. Poruszający kadr. Pieski fajne, niestety nie mam warunków. Pozdrawiam.