Te Kwietniki są niesamowite...a masz wiedzę czy one zmieniają kolory ? tzn. czy dostosowują się do otoczenia ??
Wersja do druku
Te Kwietniki są niesamowite...a masz wiedzę czy one zmieniają kolory ? tzn. czy dostosowują się do otoczenia ??
Kwietniki bardzo ciekawe.
Dzisiaj udało mi się zrobić zdjęcie ważce w zacienionym miejscu, a odblaski jak były, tak dalej są.
Załącznik 181669
Dzięki za komentarze!
Zmieniają, ale tylko pomiędzy żółtym i białym oraz znacznie wolniej niż kameleon. Osobiście nigdy tego nie testowałem (chyba trzeba by hodować kwietnika i wymieniać mu kwiaty o różnych kolorach) ale z tego co czytałem proces zmiany koloru trwa ok. 2 dni.
---------- Post dodany o 19:58 ---------- Poprzedni post był o 19:52 ----------
Ale porówna je z tymi za zdjęcia #1767 - tam były wypalone białe plamy, tu wypaleń nie ma - i jest piękne zdjęcie z ładnym światłem (zresztą nie tylko światłem - kadr też bardzo przyjemny).
---------- Post dodany o 19:58 ---------- Poprzedni post był o 19:58 ----------
<br><br>Ale porównaj je z tymi za zdjęcia <span class="nodecontrols"><a name="post1286502" href="https://forum.olympusclub.pl/threads/7884-Macro-praca-zbiorowa?p=1286502&viewfull=1#post1286502" class="postcounter">#1767</a></span> - tam były wypalone białe plamy, tu wypaleń nie ma - i jest piękne zdjęcie z ładnym światłem (zresztą nie tylko światłem - kadr też bardzo przyjemny). <span class="nodecontrols"><a name="post1286502" href="https://forum.olympusclub.pl/threads/7884-Macro-praca-zbiorowa?p=1286502&viewfull=1#post1286502" class="postcounter"></a></span>
---------- Post dodany o 20:01 ---------- Poprzedni post był o 19:58 ----------
Niesttey edycja działa bardzo dziwnie - chcialem dopisać brakujące 'j' do słowa 'porównaj' i w efekcie dokleił sie jakis dziwoląg na końcu wpisu:-(
Pająki, nawet jeśli to kwietnik, są paskudne. Nie lubię ich :???:
Wczoraj na popasie spotkałem Tygrzyka, ale w samo południe, lampa taka że nie ma zmiłuj...:|
W dzisiejszym odcinku kolejne pająki - ślizgun w calej okazałości:
1090.
- i jego portret:
1091.
- oraz demoniczna 'twarz' darownika przedziwnego:
1092.
---------- Post dodany o 21:27 ---------- Poprzedni post był o 21:25 ----------
Większość moich zdjęć powstaje w godzinach okołlopołudniowych, często przy bezchmurnym niebie. Aby uniknąć zbyt ostrego światła zacieniam modela - blendą lub własnym cieniem.
Jak zwykle świetne.
U mnie dzisiaj deszczowe pająki. (i nie portretowo:wink:)
Załącznik 181763Załącznik 181764
Dzięki za komentarz - i trzy kadry bokochoda na kwiatostanie jakiejś trawy:
1093.
1094.
1095.
W dzisiejszym odcinku - krzyżak:
1096.
- i dwa kadry zawijaka żółtawego:
1097.
1098.
W dzisiejszym odcinku dwa kadry złotooka:
1099.