Ty nic nie zmieniaj, bo pomysły masz super i niesamowitą wyobraźnię. Takiemu kompanowi to frajda dostarczyć miejsc na fotki. Czułem że tak będzie i się nie zawiodłem- TAK TRZYMAJ.:grin:
Wersja do druku
Ty nic nie zmieniaj, bo pomysły masz super i niesamowitą wyobraźnię. Takiemu kompanowi to frajda dostarczyć miejsc na fotki. Czułem że tak będzie i się nie zawiodłem- TAK TRZYMAJ.:grin:
Ja zawsze zglądam tu z ciekawością co nowego wymyslisz i musze przyznać, że często jestem mile zaskakiwany nie tylko samymi pomysłami ale też ich wykonaniem. Widać, że wkładasz w to sporo pracy i serca. A, że niektórym działasz na nerwy. Cóż, pewnie wielu sławnych fotografów, malarzy czy innych artystów robiących coś niekonwencjonalnego nie było rozumianych i działali innym na nerwy ;-) Dopiero kolejne pokolenia ich doceniały :-)
Tylko nie myśl sobie, żeś już artysta pełną gębą ;-)
Jak nie pełną gębą jak pełną!!! Właśnie jem ;)
Wiecie, że wiara czyni cuda i właśnie uwierzyłem w to co mówicie i stałem się wielkim artystą - WIELKIM, GENIALNYM I NIEOMYLNYM ;)
Więc jako wielki, genialny i wiecznie naćpany, zachlany i dymający co popadnie artysta w swoim zbiorach muszę mieć lub jak to się modnie zwie w Portach Folia nasikane co następuje:
1. Autoportret w styranych żołnierskich ciuchach i glanach i z fajką w mordzie.
Załącznik 86296
2. Foty ukazujące przemijanie żałosnego życia wraz przemijaniem czasu zawczasu.
Załącznik 86297
3. Czarno białe zdjęcie i najlepiej nie wiadomo co przedstawiające (ale po cichu zdradzę Wam, że to komputer).
Załącznik 86298
4. Zdjęcie po naćpanczych wizji po nocnym ćpaniu, chlaniu i dziwkach.
Załącznik 86299
5. Zdjęcie z modelką z SUPER ŚWIATŁEM I OŚWIETLENIEM.
Załącznik 86300
6. Akt lub coś erotycznego też jest mile wskazane.
Załącznik 86301
7. Zdjęcie martwej natury i przedmiotów ale takie zdjęcie które najlepiej ukaże żywego ducha tychże nieożywionych przedmiotów lub martwej natury.
Załącznik 86302
8. Podstawa to też LEŚNY STREET NA WIEJSKICH DROGACH I NAJLEPIEJ W RUCHU czyli taki bardzo motoryczny.
Załącznik 86303
9. Nie możemy też oczywiście zapomnieć o porządnym MAKRO CASH AND CARRY
Załącznik 86304
10. Koniecznie musi być jakieś mocne zdjęcie wyrażające emocje.
Załącznik 86305
11. Kwiatki, warzywa i owoce to też coś co warto mieć.
Załącznik 86306
12. To samo tyczy się wszelkich zwierząt i ptaków oczywiście.
Załącznik 86307
13. Architektury też nie może zabraknąć.
Załącznik 86309
14. No i zapomniałbym na śmierć. Przecież nie może się obejść bez jakiś widoczków z wszędobylskim promieniowaniem skręconym w jakimś podprogramie.
Załącznik 86308
P.S.
Najmocniej przepraszam jakbym pominął jakąś odnogę stonogi ;)
Ile dostales minusikow do repo?:)
Fajna panna, daj wersje uncensored z flaga:)
pozdrowionka
Musiałem przez Ciebie czyścić ekran w laptopie - zaplulem ze śmiechu :)
+ rep!
O dziwo jeszcze żadnego ale przecież jeszcze nic straconego. Jak na razie mam plus co utwierdza mnie w roli WIELKIEGO ARTYSTY i w dodatku NIEOMYLNEGO hihi ;) :)
A o drugiej sprawi zapomnij. Nie wrzucam fotek z kompaktów bo przecież będzie zaraz coś o braku profesjonalizmu, tła i oświetlenia hehe ;)
Wybacz kolego ale przy pewnej ostatniej wymianie zdań (i to chyba nawet pod Twoim zdjęciem w galerii) skończyły mi się promocyjne chusteczki i musisz teraz jakoś radzić sobie sam z wycieraniem monitora ;)
CzaRmaX z rana, jak śmietana ( u mnie 7:37 rano)
Wuzet mówisz i masz. Mam nadzieję, że zdążyłem na poranną kawę ;)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...2&d=1366460867
Czytam teraz, ale po godzinie widze ze akurat dopijałem kawe ;-)
Odstawię do lodówki to będzie na jutro śmietana z CzaRmaX'a ;). Co niektórzy z miłą chęcią by mnie na śmietanę przerobili ;)
Biedronkę mam daleko i raczej w stylu budki pani Zosi ;)
Widzę dla CzaRmaXa dwie drogi. Albo poważna artystyczna - wystawy, alkohol, dragi itd. Albo pisarska, może seria "Idiot's Guide" Cię zatrudni? Wiesz coś w stylu: Idiot's Guide to Architecture Photography, Idiot's guide to Portraits, Idiot's Guide to Street Photography... :D
Za dragami nie przepadam i nigdy mnie nie ciągnęło i jedynie co to kilkanaście razy w życiu zajarałem zielone, alkohol lubię ale okazjonalnie lub czasami co weekend, jedynie co itd. uwielbiam bez ograniczeń więc reasumując nie nadaję się na prawdziwego artystę przez pierwsze dwie sprawy. Tak więc zostawię sobie nie zbadaną drogę idiotycznych poradników dla idiotycznie pokręconych pobratymców z rodziny idio-fanów :D
No to ja Wam teraz pokaże jak się robi porządnego streeta z reportażem w postaci notatki Policji :D
Odwoziłem dzisiaj koło 10 córkę do żłobka. Wychodzę ze żłobka, wsiadam do samochodu patrzę na blok koło żłobka a tam stoi sobie facet. A facet co? Zza winkla bloku ewidentnie chowając się za krzakami cyka dzieciakom fotki. Pomyślałem sobie no cóż może to jakiś nadgorliwy rodzić lub skłócony z mamusią tatuś ale..........ale przy całej tej fali grasujących zboczeńców wolałem też mu cyknąć fotki i zgłosić to na Policję. Przed chwilą do mnie dzwonili bo bardzo szybko zareagowali i okazało się, że to był jakiś tatuś. I bardzo dobrze, że tatuś a zboczeniec. Nie jestem nadgorliwy ale uważam, że na takie rzeczy trzeba być uczulonym bo dzieci przed taki rzeczami same się nie obronią i jedynie na kogo mogą liczyć to na nas i naszą czujność :)
Załącznik 86630Załącznik 86631Załącznik 86632
I weź tu się interesuj portretem dziecięcym, gdy taki CzaRmaX pilnuje :D
Ponieważ to dział dla początkujących, w trosce o Twój rozwój fotograficzny muszę udzielić Ci kilku wskazówek: zdjęcia niestety nie wyprostowane i na przyszłość musisz zdjąć uchwyt od nawigacji :mrgreen::mrgreen::-P.
Tak naprawdę nie bardzo mogę zrozumieć po co nawet skłócony ojciec miałby robić z ukrycia foty dzieciakom przy przedszkolu... Ale może to ja jestem dziwny :)
Pozdr
CzaRmaX - przepis na artystę - super!
Dziwne wyznajesz zasady robienia portretu takiego robionego zza rogu bloku dodatkowo zza krzaków oraz z odległości co najmniej 10 metrów hehe :)
Dobre, dobre - rady przyjmuję :)
Michał życie bywa przedziwne i rodzice czasami różne dziwne rzeczy odstawiają w walce o dzieci. Nie wiedziałem co robił ten facet a zachowywał się raczej dziwnie więc wolałem to zgłosić.
Niedługo wydaję książkę kucharską gdzie między innymi będzie przepis na pomidorówkę z PEN'a oraz na indyka faszerowanego OM-D ;)
328. A dzisiaj będą same krzaczory bo trzeba trochę wszystko zakrzaczyć.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...2&d=1366753475
https://forum.olympusclub.pl/attachm...3&d=1366753478
https://forum.olympusclub.pl/attachm...4&d=1366753480
Czarmax jako detektyw Tu-tam, dobre:grin:. Zachowanie jak najbardziej prawidłowe bo licho nie spi.
A ostatnia fotka z ptaszęciem bardzo fajna.
329. Nudziło mi się w czasie palenia fajki na balkonie czyli latarniany chaos, naćpany artysta lub powalony wizjoner. Ale zapewne gdyby był jakimś tam znanym nie wiadomo kim, to już jutro cykl tych anty dzieł sprzedałbym za kilkanaście milionów a stado powalonych zbieraczy "dzieł" by stało przed nimi doszukując się jakiegoś drugiego dna a najszybciej chyba dna flaszki dla skacowanych i zlasowanych mózgów :D
Załącznik 87227Załącznik 87228Załącznik 87229Załącznik 87230Załącznik 87231Załącznik 87232Załącznik 87233Załącznik 87234Załącznik 87235
Swoją drogą, ciekawe jakby to wyglądało, gdyby ktoś zrobił foto-reportaż z wciągania kreski :roll:
z postu #702 6-tka najlepsza. Doskonale wyraża podniosłość wzlotów natchnienia artystycznego nieładu kwinstesencji sztuki czystej
Muszę sprawdzić czego dodają do Lucky Strików ;)
Wybieram przedostanie. Jak chcesz robić karierę to jeszcze jakiś artystyczny tytuł np. "Drugie dno flaszki: Impresja" :)
Fakt.....takie bajerne i niedopowiedziane. Człowiek ma wrażenie, że zaraz rozwinie się jakaś historia taka nagła i porywająca, która wyłoni się ze spokojnego odmętu codzienności w której to codzienności jednak tli się lont czegoś co za niedługo eksploduje z niespotykaną furią i zawziętością :)
NIC DZISIAJ NIE ĆPAŁEM ANI NIE PIŁEM :D
Zaczynam sie o kolege martwic...
Idziesz w kierunku bycia prawdziwym Artystą :)
Fajne masz pomysły - dawaj dalej.
Po ostatnich zdjęciach Bikera jadąc dzisiaj do rodziców postanowiłem też zatrzymać się na moment koło dawnego więzienia i miejsca kaźni Polaków na Radogoszczu.
"Tu spoczywamy zamordowani w przeddzień wolności. Imiona i ciała zabrał nam ogień, żyjemy tylko w waszej pamięci. Niech śmierć tak nieludzka nie powtórzy się więcej"
Radogoszcz – Rozszerzone Więzienie Policyjne, utworzone 1 lipca 1940 r., w fabryce włókienniczej Samuela Abbego, położonej u zbiegu obecnych ulic Zgierskiej i gen. J. Sowińskiego. Radogoszcz był więzieniem wyłącznie męskim. Zasadniczą funkcją więzienia było gromadzenie więźniów w większe grupy w celu wysyłki do więzień docelowych, np. w Sieradzu, Wieluniu czy Łęczycy, do obozów pracy przymusowej, np. do Ostrowa Wielkopolskiego, bądź do obozów koncentracyjnych, np. Auschwitz-Birkenau, Gross-Rosen, Mauthausen-Gusen, Dachau. Radogoszcz nie był miejscem masowej eksterminacji, jednak każdego dnia na skutek głodu, chorób, wycieńczenia, tortur, oraz sadystycznego znęcania się wachmanów ginęli tu więźniowie. Stąd wywożono ludzi na masowe egzekucje w rejonie Łodzi: las lućmierski, lasy łagiewnickie i "Okręglik" w lesie chełmskim. Także stąd zabrano grupę więźniów, których zamordowano w największej publicznej egzekucji, dokonanej w Zgierzu 20 marca 1942 r. Najtragiczniejsza była noc z 17 na 18 stycznia 1945 r., podczas której ewakuujący się Niemcy podpalili budynki i zamordowali blisko 2 tys. Polaków. Mord przeżyło ok. 30 więźniów, którym udało się ukryć podczas ludobójczej masakry. 19 stycznia do Łodzi wkroczyli Rosjanie.
330.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...3&d=1368319080
331.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1368319076
332.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...4&d=1368319082
333.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...2&d=1368319079
334.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...5&d=1368319972
335.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1368320245
Dobrze, że uwieczniasz takie miejsca. Trzeba je ocalić od zapomnienia, aby historia się nie powtórzyła.
bardzo ładne zdjęcia, takie przemyślane... "+" tradycyjnie... w pamięci :)
Ciekawe zdjęcia, największe wrażenie na mnie zrobiło 333.
Brawo CzaRny, świetne foty i ciekawy materiał jako całość:grin:
Latarniany chaos i miejsce kaźni w Radogoszczu - kompletnie odmienna tematyka a świetnie pokazane i bardzo ciekawie skomentowane.
Poprawiłem, za szybko czytałem
persie ja też tak myslałem:grin:, ale CzaRmax ma swój znak że już nie wspomnę o stylu. I Czarkiem nie jest, a szlachetne imię Paweł mu dano:grin:.