-
1 załącznik(ów)
Odp: Tadzikowe przygody z "sześćsetdwudziestką"
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Sklepienie nawy głównej
Fajne sklepienie :)
Może lepiej się było skupić na niej i pokazać to w pionie?
Jakoś tak? :roll:
Załącznik 93860
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Dziękuję wzytskim za wizytę. Gość z lusterka jest nieprzypadkowy, spotkałem go na parkingu Opactwia Maulnbronn. Obiekt wpisany jest na listę dziedzictwa kulturowego UNESCO. Lubię takie miejsca, przypominaja mi "Imię Róży" Umberto Eco.
208. Sklepienie nawy głównej
Załącznik 93841
PS "Sześćsetdwudziestka" dała z siebie wszytko ale czasami było to za mało.
Piękna stara sztuka układania kamieni. Fajna fota.
-
Robale świetne w całej swojej ochydzie...
-
2 załącznik(ów)
Dziekuję Wszytkim za wizytę - Helmut, Twoje lepsze. Dzisiaj takie tam dwa pstryki żeby nie wyjść z wprawy.
209. Słonecznik
210. Liść
Załącznik 95574 Załącznik 95573
-
1 załącznik(ów)
Sobie jeszcze wczoraj taką panienkę wypatrzyłem:
Załącznik 95665
-
Bardzo zacne fotki, cieszą oko :)
-
Niezłe fotki, szczególnie pszczółka;)
-
2 załącznik(ów)
Dziękuję za wizytę, dwa z dzisiaj:
Załącznik 95734 Załącznik 95744
-
Ładnie pokazane owady na ostatnich wrzutkach, fajnie się ogląda :grin:
-
Ważka zacna, Słonecznik też mi się podoba, za to Liść dla mnie słaby.
-
2 załącznik(ów)
Cieszę mnie że komuś się moje pstryki podobają - ja czasami mam ochotę folder pt "Zdjęcia" po prostu skasować i zacząć wszytko od zera :) Słonecznik też przeżył i nawt miał gościa:
Załącznik 95748 Załącznik 95764
PS Liść jest dobry, tylko ja nie potrafiłem go pokazać.
-
Z ostatnich lepsze jest 214 "pozując"
-
Liść mi także nie pasuje, za to ostatnia wrzutka super :grin:
-
1 załącznik(ów)
Jak zawsze dziękuję za odwiedziny, jeszcze tylko:
Załącznik 95779
...i dobranoc.
-
1 załącznik(ów)
-
Motylek na 217 bardziej mi się podoba niż ostatni na 213. Jakoś ta poza na nietoperza mi nie pasowała.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Jak zawsze dziękuję za odwiedziny, jeszcze tylko:
noooo.... w takie oczyska wpaść... :wink:
super!
-
Piękne zdjęcia, gratulacje :)
-
1 załącznik(ów)
Dziekuję Wszystkim za czas poświęcony na to aby tu zerknąć. Po dwóch latach obcowania z "sześćsetdwudziestką" coś tam zaczyna mi wychodzić :)
Załącznik 95822
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Dziekuję Wszystkim za czas poświęcony na to aby tu zerknąć. Po dwóch latach obcowania z "sześćsetdwudziestką" coś tam zaczyna mi wychodzić :)
219. Czerwony smok jeszcze raz
Znaczy nadchodzi czas na nową naukę , podobno ma być nowy korpus do tych szkiełek...
Robale fajne, ale ja nie lubię robali . Masz cierpliwość! Całe pokłady cierpliwości.
-
Czasami jestem zły na 620 bo ma trochę wad, ale generalnie to wspaniały i wymagający aparat - uczy myślenia zanim naciszniesz przycisk migawki. Nowy korpus na pewno kupię ale nie w dniu premiery. Jak sam zauważyłeś, potrafię być cierpliwy :)
-
Ostatni smok najlepszy :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Czasami jestem zły na 620 bo ma trochę wad, ale generalnie to wspaniały i wymagający aparat - uczy myślenia zanim naciszniesz przycisk migawki. Nowy korpus na pewno kupię ale nie w dniu premiery.
Ależ ja nie mam żadnych interesów i nie reklamuję, Odniosłem sie do fragmentu o 2 latach i rozszerzyłem o ew. dalszym poznawaniu innego korpusu. A co do terminu zakupu, każdy szuka swojej ceny i swojego czasu na taką kosztowną modernizacje sprzętu do swojego hobby.
Pozdrawiam AP.
-
Ja Cię o nic nie podejżewam, lubię 620 ale wiem że kiedyś będzie do wymiany i tak jak wszyscy czekam z niecierpliwością na to co tam Wujek Olek nowego pokaże pod koniec roku.
-
1 załącznik(ów)
Z dzisiejszych łowów:
Załącznik 96533
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Z dzisiejszych łowów:
220. Motylarium c.d.
Witaj Sieściuchu,:lol:
Masa wody w kranie upłynęła od ostatniego razu gdy tu byłem.
Choć jak wiesz nie cierpię robali, to z przyjemnością się pogapię na tego.
-
Dzięki, rzuć proszę okiem na słonecznik - jest w galerii i nawet Mirek napisał że coś tam widać. Jestem z siebie dumny a Tobie między innymi dziękuję za pomoc w nauce patrzenia na świat trochę inaczej.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Dzięki, rzuć proszę okiem na słonecznik - jest w galerii i nawet Mirek napisał że coś tam widać. Jestem z siebie dumny a Tobie między innymi dziękuję za pomoc w nauce patrzenia na świat trochę inaczej.
Kłaniam się i piórem u kapelusza kurz zmiatam.:lol: Już paczę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Kłaniam się i piórem u kapelusza kurz zmiatam.:lol: Już paczę.
Napomknę tylko że jest różnica kilku klas pomiędzy tym wątkiem, a takim z kropkami.
Gratulacje Tadzik. Plus w pamięci.
-
1 załącznik(ów)
Dziękuję Wam, to że ktoś tu zaglądnie i coś podpowie to tylko jego dobra wola i jest to nauka za darmo co w XXI wieku jest rzadkością.
Mam pytanie do fachowców od PS. Na zdjęciu z robalem pobawiłem się efektem świateł bo było takie plaskate - dziła to tylko w trybie 8bit. Jak zaczynam dodawać światło z jakiegoś kierunku to pojawiają się takie prążki (widać je w tle nad motylem), może ktoś wie jak tego uniknąć ???
Tu też są pod motylem:
Załącznik 96561
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Jak zaczynam dodawać światło z jakiegoś kierunku to pojawiają się takie prążki (widać je w tle nad motylem), może ktoś wie jak tego uniknąć ???
Abo nie dodawac,abo kupic gorszy monitor,abo wyciac z tla i tlo odszumiec,abo rozmyc to nieodszumione,abo moze jeszcze jakos inaczej,abo moze balans zmienic,abo moze tak?,abo tak?Załącznik 96564Załącznik 96565
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Abo nie dodawac,abo kupic gorszy monitor,abo wyciac z tla i tlo odszumiec,abo rozmyc to nieodszumione,abo moze jeszcze jakos
Tak jak Miron pisze a oprócz tego:
Dodaj sobie warstwę mieszanie na mnożenie i wypełnij szarym. Potem gradientem rozjaśniaj albo przyciemniaj.
-
1 załącznik(ów)
Dzięki Mirek, monitora nie kupie gorszego bo parę chwil zbierałem na lepszy - nie jest to super duper ale coś już w miarę pokazuje :) Wiem jak rozwiązać problem, mam w końcu akcję do PS pt. "Mirkowe rozmycie" :) :) :)
Ostatni z dzisiejszych łowów czyli:
Załącznik 96568
PS Saboor - dziękuję, jutro się pobawię.
-
1 załącznik(ów)
Robal z poprzedniej strony w innym ujęciu i trochę inaczej wywołany - wydaje mi się że jest ciut lepszy:
Załącznik 96588
-
3 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Napomknę tylko że jest różnica kilku klas pomiędzy tym wątkiem, a takim z kropkami.
Gratulacje Tadzik. Plus w pamięci.
Wiesz... tu się zagląda z przyjemnością i osiąga pełny relaks.
(+) poleciał.
Z pewną nieśmiałością:
Załącznik 96589__Załącznik 96590__Załącznik 96591Bo na robalach się nie znam.
-
1 załącznik(ów)
Dzięki - ja na robalach też się nie znam, zwykły Kot śmietnikowy jestem co to tylko chciałby takie ładne "amerykanskie" zdjęcia robić :) Fajnie że Ci się chciało pomechlać suwaczkami - ja czasami boję się tak mocno przymieszać żeby kontrast poprawić. Niestety co nagle to po diable a poza tym wieczorem to już oczy zmęczone i widzą nieco inaczej. Zapominam czasami o czymś takim jak WB przy wołaniu.
Jeszce jeden lotnik - trochę inne ujęcie, trochę inne wywołanie:
Załącznik 96592
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Jeszce jeden lotnik - trochę inne ujęcie, trochę inne wywołanie:
Załącznik 96592
Fajne te motylki :)
Trochę może bardziej pokazać, wydobyć fakturę skrzydełek? Przy okazji te włoski na korpusie(?) byłyby bardziej widoczne :roll:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Robal z poprzedniej strony w innym ujęciu i trochę inaczej wywołany - wydaje mi się że jest ciut lepszy
Dlaczego tam męczycie te popleśniałe kłosy?
-
1 załącznik(ów)
Nie lubisz robali - to takie bardziej ludzkie, niestety lekko poruszone bo było ciemno ale obiekt jest przecudnej (moim zdaniem) urody. Trochę przy nim się pobawiłem, niestety jak ręka drgnęła to już tak musi zostać:
Załącznik 96625
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Nie lubisz robali - to takie bardziej ludzkie, niestety lekko poruszone bo było ciemno ale obiekt jest przecudnej (moim zdaniem) urody. Trochę przy nim się pobawiłem, niestety jak ręka drgnęła to już tak musi zostać:
225. Łuki (to chyba gotyk w najlepszym wydaniu)
Załącznik 96625
Piękne sklepienie, choć tochę zabrakło szerokości lub długości obiektu. Dlaczego lewa ściana jest trochę seledynowa?
A swoją drogą to pięknie dawniej budowano...