no Panie Dmuchawce wszystkie bez ostatniego s-klasa. jakie szkiełko bo dużo GO jak na ZD35 ?
Wersja do druku
no Panie Dmuchawce wszystkie bez ostatniego s-klasa. jakie szkiełko bo dużo GO jak na ZD35 ?
Seria z motylkami bardzo fajna. Dmuchawce super: wyróżnia się 456 a 458 niewiele mu ustępuje. Najmniej przemawia do mnie ostatnie z serii.
Ostatnia seria bardzo przyjemna, super zdjęcia, szczególnie 456.
456 i 458, podoba mi się ;-)
456 - Fotka odsłania świat mikro - symetrie, dekoracyjność, logikę konstrukcji - to, czego idąc przez łakę nie potrafimy dostrzec. To może ujawnić, wynieść do rzeczywistości tylko fotografia makro.
Pawi ogon, naszkicowane z pełną ostrością, wyraźną kreską tylko niektóre piórka-pędzelki, co dla mojego oka jest zaletą, bowiem reszta rozcieńcza się w nieostrości, co jest niedopowiedzeniem, ale i kontynuacją, a nawet metaforą.
Jasne nóżki pędzelków korespondują z jasnym rdzeniem rozety, są rozdzielone od niego żółtymi nasionkami, obraz jest w ten sposób podzielony na strefy kolorem i formą, co pasi oko. Nóżki nasionek ledwie ledwie dotykają dna kwiatu, szykują się do lotu.
Wiele rytmu jest w tej fotce, no i wiatru, który porwał już część nasionek (nieważne, że dokonał tego dmuchnięciem autor).
Najdobitniejsze wrażenie, to co przyciąga oko, to dekoracyjność fotki.
Obiektyw pięknie pracuje, przede wszystkim lekuchno, bez wysiłku przenosi kontrast i ma niezły bokeh.
Najwyższe uznanie. Inne fotki w serii też są niezłe. Umiesz patrzeć.
Pzdr, TJ
Seria z motylkami świetna a szczególnie te które siedzą na mniszku. Druga seria z dmuchawcami w roli głownej fantastyczna.
Dziękuję za komentarze, w szczególny sposób TJ.
Odświeżam wątek. Znów zmiana klimatu. Tym razem kilka zdjęć koncertowych. To tarnowski Totentanz (grupa muzyczna) â Wikipedia, wolna encyklopedia, swoją drogą bardzo sprawny zespół "na żywo", jak ktoś będzie miał okazję ich usłyszeć to polecam. Zdjęcia zrobione wczoraj podczas koncertu w ramach Dni Wojnicza - małego miasteczka, blisko moich stron.
+ZD +ZD
461.
462.
463.
464.
465.
466.
467.
I jeszcze jeden kawałek kapeli z YT dla dodania klimatu:
http://www.youtube.com/watch?v=R2sCBSwj9DE
Witaj.
Świetne te koncertówki,podoba mi się zwłaszcza 463 - szał publiczności ;) oraz 464 - dalszy plan ciekawie nawiązuje do gł.motywu.
Pozdrawiam.
463 i ostatnie fajny pomysł na sklejkę tylko nie wiem czy ilość kończyn się zgadza :) jakoś nie mogę się doliczyć.
463 wymiata !
Z przyjemnością popatrzyłem i wysłuchałem. Dobra robota.
Mi najbardziej podpasowało 466. Reszta - dość "normalna" ;)
No cóż, następny raz potwierdzasz, że nie jesteś amatorem :)
Zdjęcia są po prostu b.dobre, oddają klimat, reszta się nie liczy.
Pierwszy mniszek udany :grin: Pozdrawiam
463- oryginalne, chociaż zamysł fotki 467. też mi leży.
Przejrzałem ten topic prawie jednym "haustem" i jestem naprawdę pod wrażeniem, pod wrażeniem to mało. Przed tym słowem powinien stanąć każdy epitet podkreślający i podbijający jego wartość. Nie ukrywam że zazdroszczę ;) Zazdroszczę oka, tego farta który umieszcza Cię we właściwym miejscu o właściwym czasie, talentu umiejetności i... szkieł ( a co !). Jesteś naprawdę wszechstronny, potrafisz focić tematy "ludzkie" ( mi zupełnie obce) i robić to równie wspaniale co ( jak to sam opisałeś) "badyle" oraz poprostu naturę i piękne pejzaże które tworzy. Twierdzisz ze nie jesteś bogiem obróbki zdjęć to stawia Cię jeszcze wyżej na piedestiale, takie zdjęcia prosto z puszki ( + delikatna obróbka ) to naprawdę wielkie umiejętności. No i ta ostrośc prezentowanych zdjęć, mój 14-42 tego nie potrafi, 40-150 się zdarza a 70-300 jest dośc trudnym szkłem bez IS.
Aż mi głupio. Tyle pochwał, czy wręcz płaszczenia się, ale te zdjęcia są naprawdę świetne.
Dziękuję za wszystkie komentarze a za powyższy szczególnie. Bardzo miło czytać...
Tym razem kilka zdjęć ze spaceru w okolicach londyńskiego Tower Bridge, gdzie mogę czasem pomieszkać i pozwiedzać Londyn. Zdjęcia w sumie spacerowe, bez kadrowania poza aparatem czy prostowania, bez używania statywu a więc w pewnym sensie sprawdzian dla stabilizacji w E-3. Exify w załączeniu.
468.
469.
470.
471.
472.
473.
474.
475.
Jestem pod wrażeniem :shock:
Najbardziej mi przypadł do gustu 468 :)
A mnie 472. I zaraz po tym zdjęciu - 475. Bardzo przyjemnie się ogląda.
470 naj, zresztą wszystkie fotki przedstawiłeś b. interesująco na wysokim poziomie
pzdr
Bardzo fajna londyńska seria.
472 i 475 są świetne - a tam - cała seria jest bardzo dobra.
Pozdrówka.
469 mi się podoba.
Dzięki za komentarze. Każdy wskazuje na inną fotę jako faworyta. I jak tu nie mieć problemów z wyborem własnych zdjęć... ;-)
Wczoraj byłem w lesie, który teraz aż kipi motywami do zdjęć. E-3 + ZD 50/2
476.
477.
478.
479.
480.
481.
Z ostatnich 479 najbardziej mi się podoba :)
Piękne....no i znów mam dylemat :cry: już prawie uzbierana kasa na 14 - 54, a przez te zdjęcia znów nabrałam ochoty na 50 mm.
a mnie 481 :)
479. jako jedyne przyciągnęło moją uwagę.
Kania i czerwony muchomorek bardzo przyjemne :grin:
Sówka piękna, aż chciałoby się na grzyby wybrać!
Ładne kadry lecz te z grzybkami jako głównym motywem bardziej od innych wpadają w oko. Widziałem Twoje podejście do trawek leśnych i ja też podchodziłem do tematu bo pięknie pochylone w kierunku pustej leśnej drogi lecz na kompie w powiększeniu zawsze znalazło się kilka badyli które psuło czystość obrazu.
Dzięki za komentarze. Jeszcze kilka październikowych, leśnych pstryków. Kadry 485 i 486 tym razem są z ZD 14-54
Niedawno odkryłem fajny, mały ale funkcjonalny programik którym można zmniejszyć masowo zdjęcia, dodać ramki itp., efekt poniżej i powyżej. Program nazywa się SNS-Resizer.
482.
483.
484.
485.
486.
487.
480. i 484. najbardziej mi wpadły w oko.
485. chyba nietrafiona ostrość. Ostatnie powtórzone (chociaż pewnie trochę przekadrowane, co?)
Ogólnie - miła leśna wrzutka.
476 - 481 są piękne, nawet nie wiedziałem że to szkło ma takie możliwości.. jutro idę w las!
:)
pozdrawiam!
480 i 481 ;)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Jeszcze 476 - ładnie rozmyte.