To teraz w 449 skierowana broń w 'jeńca' nabrała sensu - jako, ze wychowanym w czasach stanu wojennego powinienem to dostrzec w kierunku jaki sam obrałeś, jednak wiele kolejnych lat 'pokoju i dobrobytu' odegnało złe obrazy...
Wersja do druku
To teraz w 449 skierowana broń w 'jeńca' nabrała sensu - jako, ze wychowanym w czasach stanu wojennego powinienem to dostrzec w kierunku jaki sam obrałeś, jednak wiele kolejnych lat 'pokoju i dobrobytu' odegnało złe obrazy...
Wczorajsze okołofestiwalowe :)
Impreza wielopokoleniowa.Dla mnie ostanie zdjecie.
Miejska odsłona Festiwalu Jarocin stanowi jego nieodłączną część - klimat, jaki buduje to w mieście jest nie do podrobienia.
Zazdroszczę Ci tego ;)
Zdjęcia mi się podobają, kilka kadrów, wielopanowych, oddających klimat, który pamiętam sprzed roku.
Dawaj jeszcze :)
Jarocin, hmmm. Jeszcze gdzieś mam ulotkę zdaje się Jarocin'93. Nawet podobno w tv byłem.
Dobre foty!
czekam na ciąg dalszy - foty z Jarocina nie mogą być nudne :)
dlatego niecierpliwie się by zobaczyć coś więcej ;)
W lipcu koło Gostynia odbywa się " Strefa Militarna "
Przedstawiam kilka zdjęć z imprezy .
Jak masz wiecej to wrzuc.
Co prawda jestem pacyfistą, ale kadry i obróbka podoba mi się.
Waruga musiałbym prawie kadą grupę reko opisywać z osobna :)
Coś tam jeszcze zapodam.
Suuuuupppeeeerrrrrrr!!!! Leci plusik
Bardzo fajna wrzutka Robert. Pozdr.
Bardzo ciekawe, fajnie obrobione zdjęcia - podoba mi się ta nienachalna kolorystyka
Zdjęcia dają mi poczucie, że to faktycznie działania wojenne mimo, że wiem, ze to rekonstrukcja. Cieszyć się pozostaje, że nie ma wojny w naszym kraju.
Ostatnie - z wybuchem - faktycznie wymiata, ale i te środowiskowe - ładnie podane. Brawo.
Się z Kapitanem zgadzam :)
27 obchodzimy 69 rocznicę wybuchu Powstania Wielkopolskiego jednego z nielicznych zwycięskich zrywów niepodległościowych .
Kilka migawek z przygotowań. Odtwarzałem sylwetkę powstańca i musiałem wybrać, albo mundur albo aparat, dlatego dokument urywa się w pewnym momencie. Dziekuję za komentarze .
Jak juz to 96 rocznica .:)
Pozdrawiam
Dokładnie 96 choć z przykrością stwierdzam, że media ogólnopolskie nic na ten temat nie wspominają .
Moze wreszcie zrozumieli, ze wazniejsze jest to co bedzie a nie to co bylo.Narod bez historii nie jest narodem,ale nie sama historia powinien zyc.Taplamy sie w niej ,inwestujemy w gusla a nie patrzymy co bedzie jutro i ilu dzis glodnych chodzi .
Bardzo ładna fotorelacja.
Dobrze jest przypominać o tak ważnych momentach naszej historii. Wbrew pozorom młodzież jest bardzo zainteresowana, zwłaszcza jeśli historia dotyczy regionu, miasta...
Sęk w tym , że o jednych sie wspomina i to z nadmiarem a o innych nie.
Dobrze powiedziane Jasand ale to juz nie temat na to forum .
Wiem , wiem. Już raz mi dano to dobitnie do zrozumienia.:roll:
Wracajac do fotek. Bardzo fajne. Buzie tez chyba znajome z letnich występów w Mieszkowie.
Ja o Dziadku pamietam.
Robert jako jeden z nielicznych pokazujesz takie foty - fajna relacja jak masz coś jeszcze to wrzucaj - z ostatniej ostatnie mi najbardziej się podoba...
Ostatnie i przed. Dosc male pole do popisu miales, chyba, ze jest dalszy ciag?
pozdroofka
Akcja " Wesołych Ogrodników " czyli festyn na rzecz niepełnosprawnych dzieciaków .Do wrzuty zainspirował mnie Sawa, ale mamy umowę :)
Fajna akcja, a przedostatnie zdjęcie bardzo optymistyczne :)
Jak wiesz, zestaw mi odpowiada, mam uwagę co do reklamowania centrum ogrodniczego, za bardzo w tm zdjęciu to przyciąga mój wzrok, a poza tym to widać, ze dużo się działo i było ciekawie - a oddanie tego w BW wcale nie pozbawiło zdjęć kolorytu, za to pozbawiły hałasu, pozwalając skupić się na opowieści i treści.
Za to wielkie brawa.
Reklama nie rzuciła mi się w oczy (aż musiałam jeszcze raz przejrzeć), bardziej skupiłam się na samych dzieciach. Trochę brakuje mi szczegółów - zbliżeń twarzy, emocji, samego procesu tworzenia. Takie trochę ogólne zbyt.
Ładna, nienachalna obróbka.
A co to za akcja w ogóle?
Cześć .
Właściwie powinienem wrzucić to do wątku analogowego, ale wolę w autorskim wątku .
Militarnie i " kobieta " w roli głównej . Wystrzelałem się z 2 kliszy, więc materiału trochę jest .
Yashica , kodak 400Tmax .
Opinie mile wskazane :)
Jak zwykle profesjonalna robota!