Dzięki za opinie i odwiedziny.
Po zastanowieniu (i lekkich poprawkach w obróbce) postanowiłem zdjęcie nr 388 wrzucić pod ocenę do galerii:
...ciasnota...
Wersja do druku
Dzięki za opinie i odwiedziny.
Po zastanowieniu (i lekkich poprawkach w obróbce) postanowiłem zdjęcie nr 388 wrzucić pod ocenę do galerii:
...ciasnota...
Zdjęcie "masada" przykuło moją uwagę i grajek fajny kadr szkoda, że ostrość trochę uciekła.
Fajna podróż :grin:
Pierwszy wpis i "wrzutka" w tym roku...:roll:
Wczoraj byłem na dorocznym Biegu Gwarków w Andrzejówce (okolice Wałbrzycha). Poniżej kilka zdjęć z trasy tej imprezy (niestety nie udało mi się "udokumentować" finiszu i rozdania nagród).
Jak zwykle proszę o opinie i porady co można by zrobić lepiej/inaczej...:wink:
Pozdrawiam...
Ciekawie pokazana seria fotek z Biegu Gwarkow..warunki miales fajne do focenia, bo widac po udanych zdjeciach.
wszystkie fajne, ale szczególnie 4. i 6.
na niektórych wydaje mi się śnieg trochę przepalony, ale może to kwestia monitora w pracy...
6 swietna,4 tez mi sie podoba.
4 zdecydowanie najlepsza! :grin:
dobra fota!
w 6 przeszkadza mi przepalenie które utworzyło aureolę
ostatnie i przed ostatnie jest super :wink:
Muszę Ci powiedzieć, że według mnie poradziłeś sobie bardzo dobrze. Zdjęcia dobre (do tych zaliczyłabym zdjęcia 1 i 2), bardzo dobre (3,4 i 5) i świetne czyli ostatnie - pod słońce.
Ciasnota świetna, jakby tak ją na puzzle przerobić, byłby miesiąc układania. :)
Zimowe - 4, 5, 6. Znakomite, zazdroszczę widoczków.
Ciekawa seria, nie bede sie czepiac, bo jeszcze sama w sniegu nie focilam ale domyslam sie, ze nie jest latwo.Piekna sceneria tego biegu :grin:
Ładne sprawozdanie :wink:
Muszę powiedzieć że po raz pierwszy fociłem w takich warunkach (świeży bielutki śnieg i ostre słońce) i jestem bardzo zadowolony z działania E-3. Wszystkie foty są po prostu robione przy -1 EV i praktycznie nie było przepaleń, a i szczegóły w ciemniejszych miejscach całkiem dobrze oddane... Nawet automatyczny balans bieli dosyć dobrze sobie poradził (choć jak zwykle wołam z rawów i niektóre foty troszeczkę trzeba było poprawić).
Dzięki wielkie wszystkim za odwiedziny i opinie...:grin:
Jeszcze kilka, tym razem 3x "kwiatki" i jedno ze stoku narciarskiego (jaka pogoda takie kwiatki...:wink: ).
Pozdrawiam.
kwiatki są świetne, chyba jeszcze takich nie widziałem..
Bardzo ładna ta zima w Twoim wykonaniu. A uzupełnienie galerii o kilka zimowych to chyba świetny pomysł.:grin:
Ładne te ostatnie, szczególnie te zbliżenia. Próbowałeś pobawić się kolorami (jasność, gamma, desaturacja) żeby wydobyć budowę kryształków? Wydaje mi się, że może być równie a może nawet bardziej ciekawie:
Te zdjęcia które przerabiał helmuth fajne :) od gusty zalezy która wersja sie bardziej podoba...mnie sie podoba pomysł i kadr- aż zzzzimmmmooo sie robi od patrzenia na nie :) b. dobrze uchwycony mróz jaki panuje w Polsce :D
Z biegu Gwarków bardzo fajne a szczególnie start dorosłych i dzieci. Z trasy to pod słońce. Efektownie przestawiłeś lodowe kryształki i ich fantazyjne kształty które bardzo się podobają.
Inne po przeróbce, ale też ciekawe.
Puchatku, w jakiej pozycji byłeś, focąc narciarzy? Plackiem na śniegu, czy jakoś bardziej humanitarnie?;)
..................
U mnie teraz -19, brrr....
Nie, no aż takie poświęcenie nie wchodziło w rachubę, "tylko" po kolana w śniegu, w pozycji przysiadu. Kilka fotek (między innymi to z galerii - pod słońce) po uprzednim ustawieniu ostrości manualnie - przy użyciu LV i odchylanego LCD w E-3 (to naprawdę wygodny wynalazek :wink: ) aparat przy ziemi...
Pozdrawiam
Kolejne podejście do tematu Zamku Książ. Jak zwykle proszę o opinie i pozdrawiam odwiedzających...
W pierwszym moim zdaniem za dużo dołu (ale próbowałem inaczej to przyciąć i też mi się nie podobało :P), poza tym jest ok.
Drugie fajne, ale wydaje mi się czy wierze chylą się ku brzegom kadru? (może mi się tylko wydawać!)
ps. Wydawało mi się jednak. Teraz patrze i tego nie widzę.
Miałeś bardzo ładne światło, które mz wykorzystałeś. Widok na sam zamek (zdj.nr 406) bardzo fajny. Nie jest też za ciasno.
Widok z dalszej perspektywy - i tu się miotam troszkę. Bo widok ładny, ale ten dół chyba jednak za bardzo rozprasza. Jest za ciemny, zwłaszcza w LD.
405 bardzo mi się podoba. Zwykle pokazuje się sam budynek. Tu pokazałeś go razem ze wzgórzem na którym stoi. Daje to lepsze wyobrażenie "górowania" nad okolicą.
Myślę, że to dół właśnie uwydatnia to "górowanie", natomiast MZ, za dużo nieba w kadrze. Troszkę się pobawiłem i wyszło mi tak:
W tak trudnym terenie jaki jest okolica tego zamku uważam, że to bardzo dobre zdjęcia i sie podobają. Najważniejsze, że sam zamek jest fajnie wyeksponowany a pomogła w tym ciekawa aura jaka panowała w tym czasie, podkreślając przepiękną bryłę budynku.
Helmuth, bardziej o rozjaśnienie ciemnych partii dołu mi chodziło, a nie o rezygnowanie z dołu. Tutaj połączenie kilku ekspozycji mogło by być dobrym rozwiązaniem.
MZ, dół by rozpraszał, gdyby był jasny. Za dużo szczegółów mogło by odciągać uwagę od zamku ale nie będę się upierał :-P
Świetna relacja z Biegu Gwarków, faworyt w galerii ;)
Zamczysko na drugim zdjęciu - widać masywność budowli - ładnie.
Znowu zaniedbałem wątek... Dzisiaj coś z ostatniego biegu gwarków i coś z szuflady ( a każde z "innej parafii"...:wink: ).
Jak zwykle proszę o opinie i pozdrawiam odwiedzających.
Wydra fajna, ale trochę szkoda uciętej ... tzn. uciętego ogona ;)
Z balonem super.. biegacze i wydra podobaja sie.
Rzeczywiści każde "z innej parafii". :grin:
Mimo to fajne i nie wiem które wybrać. :roll: Chyba jednak cień balona :)
Za chłopakami balon :) Wrzucaj coś częściej bo ciekawie zawsze :)
Wrzucałbym, ale warunki nie sprzyjają (wystarczy spojrzeć za okno...:evil:).
Dzięki wszystkim za opinie...
Pozdrawiam
PS.
Jeszcze jedno z szuflady - tym razem do galerii pod ocenę (zawsze mi się ta fotka podobała - czas zweryfikować moje zdanie...:wink: )
... przerwa ...
Cień balona bdb:-)