@jkr - mam jakieś takie odczucie jakby się w lewo waliło ?
Wersja do druku
@jkr - mam jakieś takie odczucie jakby się w lewo waliło ?
61 jest fajniejsze i nic się nie wali ;)
Się nie przejmuj, do mnie się też dowalili :mrgreen:
Jesteś na dobrej drodze. Zmień tylko sposób myślenia, to Ty masz fajnie wykorzystywać słońce, a nie liczyć na przypadek :)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Do Ciebie, to prawie wcale, już nie pamiętam w którym wątku, może nawet w tym, ale bardzo dyskretnie przemilczałem Twoje parcie na budyń ze skwarkami :mrgreen:
63 Krajobraz z rzeką.
Załącznik 234215
Nie obraź się, ale to zdjęcie w zasadzie nic ciekawego nie przedstawia. Piszesz krajobraz z rzeką, ale tak naprawdę to widzimy krzaki, trawę, ciut wody, jakieś drzewa z tyłu i tyle.
To pstryk w rodzaju tego jaki jeden wędkarz robi telefonem żeby wysłać drugiemu z dopiskiem "patrz stary ale nam stanowisko zarosło".
Przepraszam jeżeli to zabrzmiało niegrzecznie, ale wolałem być szczery niż nic nie pisać, a wątek jest "zdjęcia do oceny", i ja Twoje zdjęcia oglądam kiedy wstawiasz.
No cóż, nie każdemu musi się podobać.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
64 Jeż wschodni.
Załącznik 234588
65
Takie drzewo ostatnio spotkałem w terenie.
Załącznik 235587
65. Podoba mi się :)
65 - fajne światło trafiłeś, moim zdaniem brakuje trochę dołu.
65 Drzewo naprawdę fajne tylko moim zdaniem trochę ciasno bo zostawiłbym sobie więcej miejsca. Ale klimat jest. Kojarzy mi się z takim filmem Sleepy Hollow czy jakoś tak.
65 - ktoś skakał na główkę i tylko nogi sterczą :mrgreen:
Drzewo udane. Fantastico.
TJ
Dziękuję za uwagi i komentarze.
Oczywiście, że można było zrobić inaczej, ale na dole była droga polna, która mi przeszkadzała. Kadr ściślejszy pokazał lepiej szczegóły drzewa. Na koniec dodam, że moje zdjęcia tak przycinam aby mieściły się na zdjęciu 15x20 lub 20x30, a przynajmniej zachowały jeden z wymiarów tego zdjęcia, to takie zboczenie, które pozostało mi z analoga.
Jezusicku, jedną z największych zalet fotografii cyfrowej jest zerowy koszt dodatkowych zdjęć, zawsze można pstryknąć kilka dodatkowych kadrów. Tym bardziej, że miałeś idealne światło i warto było je wykorzystać. Na forum dwarlsko-dendrologicznym pewnie liczy się samo drzewo, ale na forum fotograficznym liczy się też kompozycja. W temacie kompozycji warto sięgnąć po książki z epoki przedinternetowej, bo dzisiaj można się np. dowiedzieć, że obcięte stopy są ok, bo to plan/kadr amerykański :mrgreen:
Poprawka 65
Załącznik 235664
Fajne, ale trochę za ciasno
66 Kwiat
Załącznik 236573
"Soczysty" ten kwiat :)
Faktycznie, aż się boję że mi ten żeński kwiat monitor wypali tak wali kolorami :-) Ale jak kto lubi :-)
67 Sarna
Załącznik 236696
ładna :)
Bardzo wyrazisty kolor kielichów kwiatka i to uderza przy odbiorze najbardziej. Sarenka na następnym w pełni rekompensuje poprzednie wrażenie ładnie stonowanym kolorytem.
bardzo ładna sarenka , ale kolory są za mocne
Sójka
68
Załącznik 237007
69
Załącznik 237008
Muszę powiedzieć że ostatnia wrzuta z sójką to jedne z bardziej poprawnych technicznie i lepszych Twoich zdjęć. Nie ma do czego się przyczepić. Ostre co trzeba, stosunkowo dobra izolacja obiektu względem tła, nic tylko dalej fotografować.
70 Mgła
Załącznik 237220
Mgła (prawie) zawsze mi się podoba :-)
71 W terenie, krajobraz.
Załącznik 237400
72 Gawron.
Załącznik 237548
73 Ptaki.
Załącznik 237910
Sympatyczna ta mgiełka, taka trochę afrykańska :)
74 Światła na wodzie.
Załącznik 238152
:grin: świetne te światełka