Hhehe, @sepi19 no pięknie , pięknie :mrgreen::mrgreen:
Wersja do druku
Hhehe, @sepi19 no pięknie , pięknie :mrgreen::mrgreen:
Papuga, ustrzelona w Maladze
G2+14-150, pochmurno , na maksymalnej ogniskowej, gdzie ten obiektyw nie błyszczy.
Druga zdjęcie- Sevilla
Gdzie można spotkać takie ptaszysko i co "zrobiło" takie zdjęcie ??? :wink:
Z niecierpliwością czekam(Y) :cool:
Pozdrawiam i raz jeszcze gratuluję takiego ujęcia.
I mieć dosyć długą ogniskową.....
Tuż przed odlotem - Połupin(Krosno Odrzańskie)
byłem parę lat temu właśnie w tym parku w Ustroniu- polecam!!! niestety jeszcze ze starym aparatem
https://forum.olympusclub.pl/threads...l=1#post985980
takie tam podwórkowce. codziennie je widzę i nie wiem jak się nazywaja:oops:
Załącznik 101951Załącznik 101950Załącznik 101949
góralka
Załącznik 101964
Kris nie żartuj, przeca to kawki som :eek:
Srolec pospolity :D
Załącznik 101978
Fajny ptaszek :grin:. Nazwa faktycznie adekwatna :mrgreen:
są dość złośliwe, zawsze srają na samochód:mrgreen:
Oj tam, oj tam, przecież one nie wiedzą, gdzie robią...
A czy nie jest tak, że preferują ciemne kolory karoserii? ;-)
Nie sądzę, miałem biały -sr..y, srebrny to samo. Teraz jest beżowy i jest jeszcze gorzej, z tym że powierzchnia do obs....a jest większa i łatwiej trafić. Powiem jedno, polubiłem gołąbki i ich jak się okazało niegroźne sra..ie podczas pobytu na wczasach nad naszym morzem. Takich kleksów na pół dachu jak te wielkie mewy gołąbek podczas obstrukcji nie wykona :grin:
Na moim byłym Oplu, trafiły w karoserię w miejscu mało widocznym. Wstawiłem auto do garażu i jakiś czas stało nieużywane. Jak zobaczyłem co się stało to mnie zatrzęsło - gόwno wygryzło lakier do blachy :evil:
Całe szczęście, że nasze gołębie nie działają w takich stadach jak ten żyjący niegdyś w Ameryce Płn. gatunek - gołąb wędrowny
A największe szczęście to że krowy nie latają. Wtedy to dopiero byłoby przesra... :mrgreen:
Wracamy do ptaków na fotografi? ;-)
To ja może łabądki zapodam!
Załącznik 102146
Trochę więcej niż jeden ptak. Niezwykłe widowisko nad stawem Jamnik (= stawy milickie), które przez kilka dni miałam okazję obserwować.
Cdn.jak oprzytomnieję.https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1381692771
cześć Ola_Olga,
wiem, że tamte były czarne, ale taka ilość ptaków kojarzy mi się z hitchcock`iem:roll:
Jakby tak się której zebrało na laptanie.... :mrgreen:
U Hitchcocka też były mewy. I to chyba nie były śmieszki.
Robi wrażenie ilość.
A propo stawów milickich - jak wygląda możliwość wejścia na teren tychże i fotografowania na ich terenie? Czytałem, że w niektórych przypadkach smutni panowie "grzecznie proszą" o pójście sobie.
Widowisko - jakby świeżą rybkę dowieźli:)
A co do sralców pospolitych - samochody trza w garażu trzymać a nie narażać na obsranie przez zasrańców :)
Pozdrawiam.
Stado mewek robi wrażenie.......co do ilości to występują również w takich składach na wysypiskach i polach :wink:
Pozdrawiam.