77. Na celowniku albo "Mamy Cię"
78. Mała czarna albo jak można pić kawę z kubka;-)
Wersja do druku
77. Na celowniku albo "Mamy Cię"
78. Mała czarna albo jak można pić kawę z kubka;-)
Z przyjemnością zaglądam do tego wątku. :D
Rafał- dzięki za dobre słowo :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
A teraz idę na dobre poczytać o foto, mam spore zaległości. A m.in. będąc ostatnio w Czechach kupiłem marcowy numer "Digitální foto magazín" a w nim kilka interesujących tematów (nigdy za wiele czytania), np.:
- Adobe Camera RAW
- Pět nejdůležitějších úprav
- Zesílení dominantních barev
- Odstranění rušivých barev
- Černobílá konverze (o to, to!)
- Co jsou to vrstvy?
- Všechno o paletce vrstev
- Prolínání pro pokročilé
- Jak funguje HDR
- Spojování HDR v praxi
- Zesvětlení a ztmavení (też dt. B&W)
- Pět častých omylů
itp.
więcej na : http://www.digifotomag.cz/cz/view.ph...8030002&menu=1
Także na jakiś czas wyłączam się.
No, chyba, że będę wzywany ;)
79. Magia słów
"Streetu" nie uprawiam ale z przyjemnością oglądałem na forum fotki Rafała.
Od pewnego czasu rownież tu zaglądam z ciekawością, coraz bardziej podobają mi się Twoje fotografie.
Masz dobre oko do "wypatrywania" sytuacji i przyjemnie dla oka obrabiasz fotki.
Tylko tak dalej, przyjemnie tu zaglądać :)
rocco- dzięki za odwiedziny. Z tą obróbką to jest to coś co trwa, zmienia się u mnie. Myślę, że chyba na lepsze, bo biorę pod uwagę Wasze sugestie ("głębokie cienie") ;)
80. Lustrzane odbicie?
81.Ich Czworo
82. Amory z lampą w tle albo uczucia w dżungli marketu
83. Który!
Wydaje mi się, że pani ze zdjęć nawet jakby sprzedawała mrożonki to roztaczała by swoją naturalną ciepłotę, taki tym i takie jest moje odczucie. 69- postawa młodego człowieka jego dynamika gestu w połączeniu z zalęknioną kobietą odzwierciedla niemal patologiczną scenę.
70- gość dość bezceremonialnie wybiera makulaturę a jednak moim zdaniem zawstydzona sytuacją kobieta podkreśla tragizm sceny. 71- traktuję jako zabawną sytuację ale ładnie spoconą, 72- przykładowy przedstawiciel rasy spodni o kroju krok w kolanach tutaj nie będę się rozwodził, 73- zebrały się panie i gadają a tytuł czyni fotkę zabawną, 74- ładna dziewczyna jest w każdej sytuacji ładna nawet w tak prozaicznej jak wchodzenie do autobusu,
75- scena bez większych emocji, 76- z koncertu tutaj podoba mi się technika rodem z fotografii analogowej, 77- oko kamery kontra oko aparatu, przyjemny kadr. Na razie starczy lecz chciałbym jeszcze dodać, że zdjęcia które zamieszczasz w zdecydowanej większości mają treść. Pozdrawiam.
Coraz bardziej podoba mi się Twoja obróbka BW.
Sytuacje typowo uliczne/dworcowe, często fajnie złapane ale... brakuje mi trochę takich celnych strzałów typowych dla streetu - sytuacji niecodziennych, lub smaczków wychwyconych z ulicznego gąszczu (jak np. wojacy "Lustrzane odbicie" albo ładnie zagrana kolorem dziewczyna wbiegajaca do autobusu). Wydaje mi się, że się dopiero rozkręcasz :)
Masz oko do wyłapywania twarzy, fajnie by było, gdybyś wówczas przedstawiał ludzi bardziej portretowo, taki wiesz... portret uliczny (pan z "Golono" czy kobieta od cukierków).
Wiejo- jak zwykle trafnie przelewasz na papier to co ja myślę ;) A szczególnie dt. fotki nr 70. Od fotki 76. Maleo datuję kolejną próbę potyczek z B&W. Co z tego wyjdzie sam jestem ciekaw...
agapiet- cieszę się, że się podoba czyli mi ...też musi się podobać ;)
"Coraz bardziej podoba mi się Twoja obróbka BW.... ale brakuje mi trochę takich celnych strzałów typowych dla streetu..." Czy aby nie za duże masz wymagania :roll: ;) Jak wiesz, nie zawsze da się złowić dobry "portret uliczny", czasami muszę się zadowolić inną, pomniejszą pozą (ale czy przez to gorszą?)
Pozdrawiam;-)
84. Breslau Hauptbahnhof