Odp: M.Zuiko Digital 15mm f/8.0 - Specyfikacja
Cytat:
Zamieszczone przez
baczek
A Ty chcesz kupic ten obiektyw?????.Jesli tak to podam Ci zara trzy linki.Kosztuje 79€ plus kosta wysylki.Za trzy,cztery dni bedziesz miec.
Zreszta,na googla nie masz chyba bana,Przecie widac w necie kto ma i ile chce.
Przejrzałem zdjęcia z E-P2, wyglądają przeważnie dobrze.
Tylko dlaczego większość z psem jest poruszona?
I teraz nie wiem, czy to wina braku ostrości szkła, czy też za długi czas naświetlania?
Zapewne to drugie, bo reszta zdjęć jest ostra.
Więc pewnie tym obiektywem zdjęć psa w lesie robić się nie da za bardzo.
np to
Jeśłi wierzyć exifowi było robione na 1/60 sekundy. z reszta jest tam sporo zdjęć które jak dla mnie sa do odrzutu.
Mam dwa podejrzenia
1) To tak specjalnie żeby zdjęcie byało artystyczne
2) stabilizacja w body nie dopasowana do ogniskowej. Miałem tak jak zapiąłem Samyanga 7,5 do PENa i nie wyłączyłem stabilizacji to bardzo dużo zdjęć miałem poruszonych...
---------- Post dodany o 15:28 ---------- Poprzedni post był o 15:14 ----------
z resztą kwestia co i do czego te zdjęcia mają być. Patrząc na Pełną rozdzielczość z Flickra to powalony na kolana nie jestem. Ale na pewno takie szkło ma masę plusów. Żeby daleko nie szukać Targ w arabskim miasteczku gdzie nie rzucając się w oczy robię zdjęcia na f8 dużo światła duza głebia ostrości i cichaczem brane fotki :) Tu moge sie zdecydować na lepsze ujęcia kosztem jakości. Choć oczywiście 12-60 SWD da lepszy obraz. łatwiej mi będzie zrobić zdjęcie w trudnych warunkach oświetleniowych itp itd... Ale już taki cichy turysta nie będę :)
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Ło matko! A nie mówiłem, że wraz z pojawieniem się tego obiektywu zrobi się nagle wysyp "artystów" produkujących takie gnioty w imię "sztuki".
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Ło matko! A nie mówiłem, że wraz z pojawieniem się tego obiektywu zrobi się nagle wysyp "artystów" produkujących takie gnioty w imię "sztuki".
jak dla mnie brakuje ostrej winiety ;) już trąci artystą ale takim jeszcze mało dojrzałym ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
jak dla mnie brakuje ostrej winiety ;) już trąci artystą ale takim jeszcze mało dojrzałym ;)
Moze mu linka do Zlodziejowa podeslac:mrgreen:Temu artyscie znaczy sie,malo dojrzalym:mrgreen:.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Moze mu linka do Zlodziejowa podeslac:mrgreen:Temu artyscie znaczy sie,malo dojrzalym:mrgreen:.
Mirek, czemu Ty na to cale Zlodziejowo jestes tak uczulony? Fajne foty robia tam, ludzie sie bawia. Co w tym zlego?
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Mirek, czemu Ty na to cale Zlodziejowo jestes tak uczulony? Fajne foty robia tam, ludzie sie bawia. Co w tym zlego?
T.
Uczulony??.Co Ty.Toz pisze,ze artyscie linka podac,zeby sie spelnil.
No robia fajne.Nawet bardzo fajne.:mrgreen:Tylko Ty czasem nie skus sie na te fajnosc.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Uczulony??.Co Ty.Toz pisze,ze artyscie linka podac,zeby sie spelnil.
No robia fajne.Nawet bardzo fajne.:mrgreen:Tylko Ty czasem nie skus sie na te fajnosc.
Za drogo, zdecydowanie za drogo :P No ale dalej wytłumacz co Ci się tam nie podoba. Bo jednak no wiesz... takie gadanie puste.
T.