Fajnie się słoneczko we mgle odbija :)
Wersja do druku
Fajnie się słoneczko we mgle odbija :)
Fajne poranne koniki w mgle :)
dzieki,
Witam ponownie,
na dzisiaj kilka hdr'kow,
131.
Załącznik 99559
132.
Załącznik 99558
133.
Załącznik 99557
134.
Załącznik 99556
przyjemnego ogladania,
pozdrawiam
Pierwsze dwa najciekawsze. A 133 i 134 chyba przekolorowane. Nie wiem w jakim programie to robiłeś, ale gdybym ja miał podobne foty, sprawdziłbym w Machinery hdr preset- natural hdr. Bardzo fajnie wychodzi i jest najbliższe natury.:grin:
masz racje 133 i 134 to troche zbyt surrealistycznie, ale mnie sie podoba:)
pozdrawiam,
ps, najciekawsze wg mnie poszlo do galerii
---------- Post dodany o 23:14 ---------- Poprzedni post był o 23:14 ----------
a program to photomatix
wypróbuj Machinery hdr jest lepszy:grin:
Moim zdaniem HDR to właśnie zamysł przekolorowania rzeczywistości nadania zdjęciu takiego "diabolicznego" klimatu. Dla mnie takie założenia oddają dwie ostatnie fotografie, które choć mało realne podobają mi się bardziej jako HDR. Dwie pierwsze również mają swój klimat.
Daleki jestem od kreowania się na eksperta w hd-erach, ale lubię się nimi pobawić. Pozwól ze pokażę Tobie efekt mojego eksperymentu. Na pewno nie jest doskonały, ale może chociaż fragmet sedna temat pokaże. Poniżej zobaczysz dwa jednakowe zdjęcia krajobrazu znad rzeki Biebrzy. Jedno z nich jest hd-erem.
Porównaj i wyraź swoje zdanie.
1.
2.
Ja w całej tej zabawie, staram się maksymalnie "zamazać" rózniece między jpeg i hdr, przy czym chcę uzykać w przemianie jak najlepszy efekt i jakość zdjęcia. Nie jest to wcale takie łatwe, bo mnóstwo fotek wywaliłem już do kosza.:grin: