Odp: KWIOTKI....otwarty wątek florystyczno-florystyczny ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
tak jednoroczna....miałem kiedyś taki słownik/klucz do kwiatów z nazwami roślin w różnych językach....zapodziałem gdzieś :-(
Szkoda.Juz znalazlem tu http://www.fesaja-versand.de/kraeute...io-saatgut.php
mówisz i masz...Jungfer im Grünen (Nigella damascena)
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
mówisz i masz...Jungfer im Grünen (Nigella damascena)
Dzieki-tez znalazlem-patrz link powyzej:-P
Jednak niemce durne maja te nazwy " Młodszy w Zieleni "
niektórych nazw to naprawdę nie rozumie....ale...Ty musisz to znosić ;-) ja nie...choć nie do końca bo w nazwisku mam roślinkę i to po niemiecku....:-D
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
niektórych nazw to naprawdę nie rozumie....ale...Ty musisz to znosić ;-) ja nie...choć nie do końca bo w nazwisku mam roślinkę i to po niemiecku....:-D
Kurde,to na pochodzenie mozesz przyjezdzac.Znam takich co na kwit na wegiel sie starali,abo na list gonczy.
Jak Gerhard Schröder podał rękę mojemu ojcu, to spakowałem manele i wrocilem do Polski :-D
@centus....nawet pomidor dawno temu jak sprowadzono go do Polski,był uprawiany jako roślina dekoracyjna
Najważniejsze dostrzec w nim piekno ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
@centus....nawet pomidor dawno temu jak sprowadzono go do Polski,był uprawiany jako roślina dekoracyjna
pomidor - roslina dekoracyjna ... powiadasz ... ja idac na obiad zjadam cala dekoracje z talerza ;-) , ale ja jestem z Poznania ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Centus
pomidor - roslina dekoracyjna ... powiadasz ... ja idac na obiad zjadam cala dekoracje z talerza ;-) , ale ja jestem z Poznania ;-)
To Wy tam w Poznaniu pomidora na obiad dostajecie.Ciekawa tradycja
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
To Wy tam w Poznaniu pomidora na obiad dostajecie.Ciekawa tradycja
trafi sie czasem jako dekoracja , albo salata jakas albo cos innego , ale wiesz ... skoro zaplacone ... jadalne ... i na talerzu lezy ... po co zostawiac ;-)
PS
podpowie ktos ja nazywaja sie te dwa moje kwiatki z owadami , te po ogorku ,innaczej do konca zycia bede zyl w nieswiadomosci co sfocilem ;-(