Odp: O perspektywie, ogniskowej i takie tam (wydzielone z wątku o Fuji X10/X50)
na razie nikt nie przeszedł przez most.
Już wydaje się że zagadka o jaskółce została rozwiązana, a tu wyskakuje nowa perspektywa kadru w kadrze (choć brak zgody co do tego co to właściwie perspektywa i kadr).
Brakuje tylko rycerzy NI!
Zgodnie z tym co napisałem wcześniej -żądam kary za moj offtop.
Wypowiedziałeś się w tym wątku po raz kolejny, czy to nie wystarczająca kara? :)
Cytat:
Zamieszczone przez
mynameisnobody
Kurde.Dopiero sie zacznie jak ten most zostanie przeszniety,przeszedniety?
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Kurde.Dopiero sie zacznie jak ten most zostanie przeszniety,przeszedniety?
przejdziony
Cytat:
Zamieszczone przez
mynameisnobody
Już wydaje się że zagadka o jaskółce została rozwiązana, a tu wyskakuje nowa perspektywa kadru w kadrze (choć brak zgody co do tego co to właściwie perspektywa i kadr).
Brakuje tylko rycerzy NI!
Zgodnie z tym co napisałem wcześniej -żądam kary za moj offtop.
Spójrz w takim razie na to z tej jasnej strony, bo przecież nie miałeś pojęcia o perspektywie kadru w kadrze i zapewne (ja też zresztą) perspektywie każdej ogniskowej.
Jednakowoż z mojej perspektywy nie widzę szansy na objawienie.
Cytat:
Zamieszczone przez
yendash
Więc proszę, odpowiedz a ja równie chętnie wypowiem się pod tym co zilustrowałeś przykładami.
Już pisałem, ja pierwszy zapytałem, Ty pierwszy odpowiadasz.
Fret, nos to mały pikuś, tak po prawdzie to zmiany nosa, ust, oczu są praktycznie minimalne (wręcz nawet ich nie ma), zmienia się proporcja pomiędzy głową/twarzą a jej elementami ... dlaczego się tak dzieje? Poszperaj sobie sam, tu masz fotkę na zachętę.
link do większej wersji:
http://i.minus.com/iWJZLzg2xvLoG.jpg
PS
Respektuję prawa autorskie autora zdjęć, ale aby nie psuć dyskusji, nie powiem na razie kto jest autorem powyższej fotki.
PPS
yendash, na każdą sprawę można spojrzeć z różnej perspektywy. Na perspektywę też. Ja spoglądam na perspektywę z perspektywy fotograficznej, bo przecież jesteśmy na forum o fotografii. Używamy tu żargonu fotograficznego, używamy tzw. skrótów myślowych typowych dla fotografii. To, że jest ktoś kto patrzy tu z perspektywy akademickiej, to jego sprawa, ale właściwszym dla niego forum byłoby forum o geometrii (na przykład). Może na nim zrealizowałby się bardziej niż na forum fotograficznym, nieprawdaż.
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
Już pisałem, ja pierwszy zapytałem, Ty pierwszy odpowiadasz.
Fret, nos to mały pikuś, tak po prawdzie to zmiany nosa, ust, oczu są praktycznie minimalne (wręcz nawet ich nie ma), zmienia się proporcja pomiędzy głową/twarzą a jej elementami ... dlaczego się tak dzieje? Poszperaj sobie sam, tu masz fotkę na zachętę.
link do większej wersji:
http://i.minus.com/iWJZLzg2xvLoG.jpg
PS
Respektuję prawa autorskie autora zdjęć, ale aby nie psuć dyskusji, nie powiem na razie kto jest autorem powyższej fotki.
Nie biadol, zestaw tych zdjęć krąży już od jakiegoś czasu na różnych forach internetowej braci.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Nie biadol, zestaw tych zdjęć krąży już od jakiegoś czasu na różnych forach internetowej braci.
Ty wiesz, ja wiem, ale fret nie wie i będzie wszystkim wciskał, że jak robi zdjęcie przy użyciu tele to nosek jest malutki, a jak zrobi zdjęcie obiektywem szerokokątnym szerokokątnym to nos zrobi się od razu ogromniasty :wink: