Super.
Ujęcia, kadry, sytuacje i bardzo dobre technicznie. (E30 - to E30 !!!)
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Rewelacja.
Światło i barwy jak zwykle łaskawe dla Ciebie są.
Witku, Aniu, Dzuiko - bardzo Wam dziękuję :)
Korzystając z okazji, a nie chcę z giełdy korzystać, ponieważ oferta dotyczy właśnie Szlaku Architektury Drewnianej..
Mam do DANIA za darmo dwie mapy turystyczne z lokalizacją pokazywanych tutaj obiektów, oraz z zaznaczonymi szlakami turystycznymi, oraz książeczkę "The Wooden Architecture Route" w języku angielskim. Wydanie bardzo super - okładka z papieru lakierowanego, wnętrze z kredowego.
Jak wspomniałem nic za to nie chcę, wysyłka gratis dla pierwszych trzech osób, które zechcą napisać słowo na PW.
Coś napisać? - jest mi niezmiernie miło, dziękuję :!:. Lubię zarówno miód jak i dobre zdjęcia, po ten miodek to ja zawitam do tego Pana. Jak to przeczytałem wczorajszego wieczora bardzo się poprawił mój humor.
Zdecydowanie proszę o info jak się termin wykrystalizuje, w zasadzie nie mam pojęcia kiedy jest robota przy pszczołach, tym bardziej bym posłuchał, popatrzył i spróbował sił w reportażu, jakby takie pozwolenie było.
Wątek z nagrodami ;-), mam tę mapkę, jest bardzo dobra.
No i zawitałem wcześniej niż myślałem. Świat jest jednak mały. Nagle i spontanicznie odwiedziłem dziś te przeurocze strony, bo nadarzyła się okazja. Byłem w Nowicy, rozmawiałem nawet z Panem Piotrem. Niestety, miód już rozsprzedany, trzeba czekać przyszłego roku. Mam trochę zdjęć, światło dopisało, zima też ;-). Wstawię pewnie coś do swojego wątku...
uuups, choć i tak bym nie mógł :)
Sprawy rodzinne nie pozwoliły mi dzisiaj ruszyć się poza mieszkanie - niestety :(
A światełko ? błękitne niebo i ani jednej chmurki.
Dziś wędrujemy na północ. A że Gorlice, rzeka Ropa i rzeka Biała są jakąś granicą wpływów - na północ od Gorlic nie ma cerkiewek.
Małe miasteczko - Bobowa. Mały ryneczek, most nad rzeką Białą pamiętający budowniczych PRL-u, dwa kościółki.
Ten biały, wyglądający na nowy jest dużo starszy od tego drugiego. Kościół parafialny pw. "Wszystkich Świętych" powstał jeszcze w XIV wieku, a pierwsze zapisy są z 1412 roku.
Drugi - kościół św. Zofii powstał w II poł. XV w i jest w stanie oryginalnym. Niestety nie udało mi się wejść do środka - obecnie używany jest jako kościół cmentarny.
A jest jeszcze jedna ciekawostka związana z Bobową, ale to następnym razem :)
116. 117. 118. 119.
120. 121 122.
Bobowa c.d.
Cmentarz żydowski w Bobowej, podobno jedna z niewielu perełek w Polsce. Dojazd świetnie oznakowany, niestety na miejscu brama zamknięta na łańcuch - wlazłem przez dziurę w płocie :oops:
Zastanawiałem się czy nie pokazać w szarościach - czerni i bieli... - w wątku Karola tak było, ale światełko było tak cudowne :)
123. 124. 125.126.
127. 128. 129.
Ciekawe spojrzenie na to co pozostalo.