Odp: M.Zuiko Digital 45mm 1.8
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Jajec nie urywa? To jest jakaś kpina, jak się weźmie pod uwagę cenę szkła. Do tej matrycy wystarczyłby plasticzak za 300zł.
Na tym zdjęciu widać jedynie, że silnik jpeg jest do d... Mocne odszumianie, nic więcej.
Na tym zdjęciu moim zdaniem jest lepiej, budyniu takiego strasznego nie ma:
Koleżanki i Koledzy,
jest E-PL1 i jest reszta... niestety.
Co do szkła, no to samo życie, np. moje fotki nawet nie stały obok Jankowych, itp. itd., więc wszelkie takie teksty o plasticzku za 300 są śmieszne, szczególnie teraz, po teście na optycznych i samplach Chez Wimpy, wg którego obiektyw rozmiarami dokładnie przypomina baterię D (za komuny R20).
Obok 14/2.5 i szczególnie 20/1.7 to jest killer/ikona M43.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Jajec nie urywa? To jest jakaś kpina, jak się weźmie pod uwagę cenę szkła. Do tej matrycy wystarczyłby plasticzak za 300zł.
To zdjęcie jakieś schrzanione jest. Nieostre lub "poprawione" na maksa. Albo... AF chybił. Ostrzejsze są kolczyk i włosy przy uchu jak skóra twarzy.
Ktoś zgwałcił okrutnie to szkiełko lub plik wynikowy jego pracy. Widziałem inne i lepsze.
Pozdrawiam.AP.
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Koleżanki i Koledzy,
Co masz na myśli? Czyżby silnik JPG w nowszych aparatach był wyraźnie gorszy?
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Koleżanki i Koledzy,
Co do szkła, no to samo życie, np. moje fotki nawet nie stały obok Jankowych, itp. itd., więc wszelkie takie teksty o plasticzku za 300 są śmieszne, szczególnie teraz, po teście na optycznych i samplach Chez Wimpy, wg którego obiektyw rozmiarami dokładnie przypomina baterię D (za komuny R20).
Obok 14/2.5 i szczególnie 20/1.7 to jest killer/ikona M43.
Zrozumiałem ,że o kita idzie gietrzemu nie o oprogramowanie EPL-1.
Te zdjęcia są chyba właśnie z E-PL1.
A silnik jpeg w najnowszych puszkach mocniej odszumia i bardziej robi budyń.
E-PL1 - > jpg master, czasami brakuje mi tylko opcji z e-p3: turn warm WB off, nie chodziło mi o kita bo go nigdy w ręce nie miałem.
Obejrzałem jeszcze raz i wychodzi na to, że odszumiaczka ewidentnie głupieje na skórze i we włosach. I cóż z tego, że obiektyw może być świetny...
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Obejrzałem jeszcze raz i wychodzi na to, że odszumiaczka ewidentnie głupieje na skórze i we włosach. I cóż z tego, że obiektyw może być świetny...
Trzeba te wszystkie opcje jotpega sobie poprzestawiać zaraz po pierwszym włączeniu. Pewnie koleś nie wyłączył. Dla mnie test optycznych i sample Chez (z ACRa) wystarczą do podjęcia decyzji :)