Odp: W czym nosicie swoje Mikrusy?
ja korzystam z torby case logic - http://www.caselogic.com/en-GB/GB/Pr...raMediumKitBag mieści dwa obiektywy, dodatkowe baterie, lampę podpinam w pokrowcu z boku na karabinku. Mała super wygodna. Mieści zarówno e-pl1 z dwoma obiektywami i co ważne zarówno jeśli mam założone szkło 42 jak i 150. Kupione 2 lata temu za 65 PLN.
pozdrawiam
D.
Ja noszę swojego E-PL3 z 14-42 i 40-150 oraz lampą, konwerterem makro, kablami, ładowarką i baterią na zapas w takiej oto torbie Lowepro:
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/lowepro-ex-120.html
Bardzo dobrze się wszystko mieści, jest jedna przegródka regulowana, można torbę zapiąć na zatrzask tylko, a i tak nic nie wypadnie, bo jest kołnierz, który zachodzi pod klapę.
No i co najlepsze, jest jeszcze miejsce na pancake'a, a body mieści się tak na zasadzie top-load zarówno z krótkim jak i długim szkłem więc nie ma problemu z przepinaniem obiektywów żeby schować aparat :)
I hit sezonu, czyli torba kupiona za 36 zł w RTVEuroAGD w KEN Center :)
Nie rozumiem czemu pasek nie jest tego samego koloru co torebka?
Chyba trochę za mała, żeby osobistą żonę zamienić w osobistą targaczkę aparatu :wink:
Żeby nie tworzyć nowego wątku..Zastanawiam się nad czymś takim dla OMD..http://joby.com/camera-straps/ultraf...strap-for-men/
Warto?
Cytat:
Zamieszczone przez
elfior
Według mnie będzie Ci się cały czas przy ręce telepało i wkurzało, obiektywem w bok kuło a poza tym też mi się wydaję, że szybciej masz szansę tym przywalić obiektywem przy nachylaniu się niż na normalnym pasku.
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Według mnie będzie Ci się cały czas przy ręce telepało i wkurzało, obiektywem w bok kuło a poza tym też mi się wydaję, że szybciej masz szansę tym przywalić obiektywem przy nachylaniu się niż na normalnym pasku.
Hmm..może masz racje..poczekam aż ktoś to sprawdzi ;)..To nowość, więc użytkowników mało...Na Amazonie są wprawdzie recenzje, ale angielski u mnie nie tego :), a zresztą czy to piszą użytkownicy..
To jest najlepsza forma - poczekać na opinie innych i wyciągnąć z nich średnią. Taki pasek za pewne inaczej będzie się sprawował z mniejszym aparatem i z większym. Może to jest śmieszne co teraz napiszę ale jak będziesz miał większy obiektyw z większym oczkiem a pasek zawieszony centralnie na szyi (a nie przez bok) to oczko po jajkach może stukać :D. Możesz to sam sprawdzić - weź jakąś śrubę z gwintem jak od statywu i wkręć ją do aparatu a potem mocno przywiąż do tego jakiś pasek i sprawdź jak taki wynalazek się sprawuje :)
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
To jest najlepsza forma - poczekać na opinie innych i wyciągnąć z nich średnią. Taki pasek za pewne inaczej będzie się sprawował z mniejszym aparatem i z większym. Może to jest śmieszne co teraz napiszę ale jak będziesz miał większy obiektyw z większym oczkiem a pasek zawieszony centralnie na szyi (a nie przez bok) to oczko po jajkach może stukać :D. Możesz to sam sprawdzić - weź jakąś śrubę z gwintem jak od statywu i wkręć ją do aparatu a potem mocno przywiąż do tego jakiś pasek i sprawdź jak taki wynalazek się sprawuje :)
Dobre :):):). Z tego co widziałem na filmikach, nie trzeba tego nosić na szyi..po prostu przesuwasz z boku a pasek automatycznie się rozciąga..
Cytat:
Zamieszczone przez
elfior
Właśnie kilka dni temu znajomy kumpla przez taki pasek obił sobie o "glebę" D90 i szkiełko makro jakieś, Powoli, powoli w trakcie użytkowania wykręcała się śrubka z mocowania statywowego...