Ta "ostatnia" wrzuta - świetna.
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Ta "ostatnia" wrzuta - świetna.
Pozdrawiam.
Szkoda, że ładne zdjęcia dudka to tylko u moose mogę sobie zobaczyć, a nie w swojej galerii. Niestety skończyły się nam ptaszory ale zaczyna rykowisko, a jak trwa to ja nawet zdjęć nie muszę robić :D
..dawno dawno temu miałem okazje i z wielka ciekawością oglądałem filmy
Włodzimierza Puchalskiego (jak teraz z nimi w TV nie wiem)
Śledzę między innymi Ten wątek przyrodniczy, jest dla mnie skarbnicą dokumentującą na bieżąco wspaniałość dzikiej natury jak i coraz bardziej powiedziałbym wrogiej i nie odpowiedzialnej ingerencji w świat dzikiej przyrody.
Obrazuje ten stan ,przepiękny ptak jakim jest Dudek na nieutylizowanym w odpowiedni sposób eternicie.
Wszystkie ujęcia w tym wątku obrazują wkład pracy aby móc zobaczyć to wygodnie siedząc przed monitorem nad niewygodami na bezkrwawych łowach
w krajobrazowo naturalnych pięknych terenach
dzięki pozdrawiam i wiele jeszcze sukcesów na "bezkrwawych łowach"
MOOSE, na weekend jadę do Jedwabnego. Znajdzie się jeszcze jakiś Dudek na eternicie??
Po ptokach. Już po lęgach. Następne dopiero/już za rok.
Tylko pozazdrościć :wink:
Ba, żeby jeden. Na każdym dzikim wysypisku leży go mnóstwo. Jak tylko ktoś na wsi zmienia pokrycie dachowe można być pewnym, że eternit pójdzie w krzaki. Opracowałem sobie projekt likwidacji tych wysypisk z utylizacją eternitu właśnie pod kątem dudków ( wyłożenie stosów kamieni i łupków) tylko teraz muszę go wdrożyć w życie. Znaleźć sponsora, dogadać się z gminą, MPO, znaleźć firmę utylizującą eternit i może się uda. Przez Park nie chcę tego puszczać ( chociaż otulina i Natura 2000) bo kasa by się rozeszła nie wiadomo gdzie. Stowarzyszenia też nie będę zakładał, bo zanim sąd by je wpisał do rejestru minie zbyt wiele czasu.