Pebal - można pobrać wersje spakowaną a nie instalkę?
Chodzi o wersję lite.
Wersja do druku
Pebal - można pobrać wersje spakowaną a nie instalkę?
Chodzi o wersję lite.
może to moje jakieś głupie przyzwyczajenia - ale zazwyczaj staram się jak najmniej instalować czegokolwiek - zapewne Twój program specjalnie zamętu w rejestrze ani w systemowych katalogach nie robi , ale moim zdaniem wersja lite mogła pozostać spakowana.
Poza tym wiem ze ludziska którzy Twojego programu nie znają a chcieliby spróbować, docenią wersję która nie pozostawia śladu w systemie - będziesz miał więcej pobrań a co za tym idzie pewnie i więcej klientów. Sprawdź - umieść na stronie informację przy wersji lite że aplikacja nie wymaga instalacji - na pewno będzie więcej pobrań :-)
pozdrawiam
Wersja Lite, inaczej niż to było w starszej wersji programu, dostępna jest w wersji 32 i 64-bit. Plik instalacyjny zawiera dwie wersje programu (32 i 64-bit), oraz niezbędne biblioteki C++ Microsoftu. Z pewnością wygodniej jest odpalić instalkę aniżeli zastanawiać się, która wersja programu jest odpowiednia i skąd ewentualnie pobrać brakujące biblioteki. Rozumiem jednak Twoje stanowisko i zastanowię się nad paczką pozbawioną instalatora.
ok, teraz jasne - ja zatrzymałem się na wersji 0.9.8.6. Pewnie, jeżeli są dodatkowe biblioteki i 2 wersje to nie ma o czym mówić.
A ja mam do autora programu takie lamerskie pytanie.
Miałem starszą wersję SNS-HDR Lite (niestety nadinstalowałem ją więc nie wiem która to była). W każdym razie dawała naprawdę fajne efekty wrzucając nawet pojedynczy plik. Wadą było dla mnie to, że bardzo zmniejszał się rozmiar. Z tego też powodu zainstalowałem najnowszą wersję. Niestety o ile rozmiaru już nie zmniejsza o tyle efekty są diametralnie różne - jak dla mnie gorsze.
I tutaj pytanie czy jeśli uda mi się stwierdzić jaka to była wcześniejsza wersja (mam na 2 komputerze tą samą) to da się zrobić tak by móc ją zastosować bez zmniejszania rozmiaru? Bo nie sądzę by dało się nową wersję dostosować pod jednego użytkownika ;)
Program jest ciągle optymalizowany pod kątem generowania naturalnie wyglądających obrazów HDR. Starsza wersja programu może się niektórym bardziej podobać jednak nie jest ona lepsza, gdyż generuje większy efekt halo i jest wolniejsza.
Nie ma takiej możliwości, gdyż nowsza wersja programu ma mocno zmieniony kod, pod kątem mniejszego zużycia pamięci. Starsza wersja programu ma problemy z przetwarzaniem zdjęć o dużej rozdzielczości.
Nowa wersja programu wymaga zainstalowanych bibliotek Microsoft .NET Framework 3.0 lub 3.5
W wersji graficznej dostępne są parametry, które pozwalają dostroić obraz do indywidualnych potrzeb użytkowników. Wersja Lite z założenia jest automatem, który ma umożliwić automatyczne łączenie różnie naświetlonych ekspozycji w obraz HDR a także umożliwiać automatyczne zwiększenie lokalnego kontrastu w obrazach HDR otrzymanych wprost z aparatu.