lubię medytować nad zdjęciami ;)Cytat:
Zamieszczone przez willow32
Wersja do druku
lubię medytować nad zdjęciami ;)Cytat:
Oleryk czy Ty poważnie myślisz ze blady nie wie o co kaman? :DCytat:
Zamieszczone przez Oleryk
blady a ta medytacja to aby nie jest karalna? zebym za współudział nie poszedł pierdzieć w pasiaki :D
jutro moze coś wrzucę :D
http://www.fotografia.kopernet.org/img/ogniskowe.jpg
A cholera Go wie.
Jesli zadaje pytania typu:
to pewnie nie bardzo.Cytat:
Mam pytanko - jak używacie ZD 50mm w mieszkaniach, to starcza wam przestrzeni, czy wychodzicie na zewnątrz co by zrobić fotę wnętrza?
blady- ten obiektyw jest bardzo dobry, ale ma oczywiste ograniczenia w zastosowaniu...pozdrawiam
tak, tylko modelki o nieskazitelnej cerze można nim focić :D skubany wyłapie najlepiej zakamuflowanego diselka :DCytat:
Zamieszczone przez irek50
willow32: Też wolę modelki o gładkiej cerze, ale na szczęście photoshopa wymyślili dla tych mniej gładkich :) ---pozdrawiam
no tak, tyle ze w przypadku zd50 musze 2x nacisnąć F12 a przy 14-54 wystarczy raz :DCytat:
Zamieszczone przez irek50
Poproszę. Dobry rysunek lubię tak samo, jak dobre zdjęcie z E-3 + zd50 :razz:Cytat:
Zamieszczone przez Oleryk
Oleryk, bardziej mi chodziło o praktyczne zastosowanie zd50, w takim sensie, że jak chce zrobić zdjęcie teściowej z karpiem, to muszę wyjść na balkon żeby objąć martwą naturę, czy dam radę objąć korpusiki bez zakładania kurtki i wychodzenia na balkon.
Willow, może jakiś klub trzy-czwarte założymy w więźniu? same plusy, same... ;) Jak posiadasz zd50 to pstrykaj, pstrykaj, bo ja tu siedzę i na razie, nie mam nad czym medytować. :razz:
tak i trzy-czwarte ziomków po wyjściu z więźnia zakupi aparaty Olympusa :D albo i nie zakupi tylko inaczej wejdzie w posiadanie :DCytat:
Zamieszczone przez blady
czego oczekujesz po tym teście? :D
Oj, tam od razu, test. Lubię normalne foty oglądać. :D Chciałbym zobaczyć jak sprawuje się tandem matryca z e-3 i zd50 w kwestii oddawania detali oraz detale i rozmycie poza GO. Do zd50 trudno mieć zastrzeżenia. Jak ten obiektyw będzie ładnie banglał z e-3, to wielce prawdopodobne , że na wiosnę zamiast 40d w torbie będę miał E-3 i nie będę się zastanawiał czy córa jak dorośnie do trzymania konewki i postanowi mi podlać aparat zamiast trawnika, to czy aparat będzie dalej na chodzie czy będę mógł go zakopać w ogródku. :twisted: Dodatkowo chciałbym zobaczyć kadr typu cała postać mieszcząca się w GO i bokeh z zd50. No i to musi być koniecznie z E-3 i jak najniższych f.Cytat: